28 Temmuz 2016 Perşembe

En İyi Hacker Filmleri Listesi - 2016

Bilgisayar korsanlığı veya hacker eylemleri içeren filmleri sevenler için güzel bir liste derledim. İzlemeye değer hacker filmleri...

Sanal korsanların yaptıklarını, yaşadıklarını beyaz perdeye taşıyan izlemeye değer en iyi filmleri bir araya getirdik.

1- HACKERS

Hackers, 1995 yılında Iain Softley tarafından yönetilmiş ABD gerilim filmi. Başrol oyuncuları Angelina Jolie, Jonny Lee Miller ve Mathew Lillard'dır.
hackersGenç bir çocuğun yazdığı virüs programı nedeniyle Amerikan Gizli servisi tarafından tutuklanarak 18 yaşına kadar bilgisayar kullanılmasına yasak konulmasını konu alan bir film.
Film henüz lise dönemindeki yetenekli bilgisayar korsanlarının maceralarını izler. FBI tarafından yazmış olduğu virüs nedeniyle tutuklanır.
2- THE FIFTH ESTATE / WİKİLEAKS: BEŞİNCİ KUVVET
Wikileaks: Beşinci Kuvvet , 2013 yapımı haber sızdırma sitesi WikiLeaks hakkında gerilim filmi. Başrollerde genel yayın yönetmeni ve sitenin kurucusu Julian Assange'ı oynayan Benedict Cumberbatch ve eski konuşmacı Daniel Domscheit-Berg'i oynayan Daniel Brühl yer almıştır.
Wikileaks-_Beşinci_Kuvvet_-_poster
3- WHO AM I? / BEN KİMİM?
Genç bir bilgisayar dehası olan Benjamin, sadece Almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. Yer altı bir hacker grubu, Benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, Benjamin bu tehlikeli teklifi kabul eder ancak bu tehlikeli oyunlarda başına geleceklerden habersizdir.
Siber suç geriliminin başrolünde Tom Schilling yer alırken, Schilling'e Elyas M'Barek, Wotan Wilke Möhring, Hannah Herzsprung ve Trine Dyrholm isimleri eşlik ediyor.
benkimim
4- THE IMITATION GAME / ENİGMA
Film Alan Turing adlı matematikçinin II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin kullandığı Enigma kodunu çözme çabasını anlatır. Hükümet tarafından bu iş için ülkenin en önemli matematikçileriyle beraber seçilen Alan Turing grubun en hırslısı aynı zamanda en zekisidir.
Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing'i filmde Benedict Cumberbatch canlandırırken kendisine Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear ve Allen Leech eşlik ediyor.
alan-turing
5- ENEMY OF THE STATE / DEVLET DÜŞMANI
Devlet Düşmanları, izleyiciye ne kadar teknoloji kullanırsan o kadar çok izlenirsin mesajı veriyor. Film, istemeden bir cinayete tanıklık edip kaydeden Daniel Zavitz ve eski dostu avukat Robert Dead'ın etrafında dönüyor.
Hollywood’un macera-aksiyon filmlerinde özgün olmayı başarabilmiş yönetmenlerden biri olan Tonny Scott, Devlet Düşmanı'nda, politik taşlamaların da olduğu seyir zevki yüksek bir aksiyon sunuyor.
enemy-of-the-state
6- ŞİFRECİLER / SNEAKERS
Şifreciler Phil Alden Robinson'ın yönettiği 1992 tarihli bir macera filmidir. Filmin başrollerinde Robert Redford, Dan Aykroyd, Sidney Poitier, River Phoenix, Ben Kingsley gibi birçok yıldız barındırır.
Bir hırsız, bir casus, bir kaçak, bir suçlu, bir şifre kırıcı ve bir piyano öğretmeni…Şifreciler…Doksanlı yıllarda bir çiple kontrol edilebilen bir dünya…Lideri Martin Bishop olan güvenlik sistemleri konusunda uzman gruba CIA’den bir teklif gelir. Grup görevi reddedince teklif bir zorunlu göreve dönüşür aksi durumda Bishop’un kimliği kamuoyuna açıklanacaktır… Yeryüzündeki tüm şifreleri çözecek bir programı ele geçirmiş olduklarını farkeden şifrecileri bir sürpriz daha beklemekte…
sifreciler

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com