30 Haziran 2013 Pazar

EcanBlog Bu Haftanın(24-30 Haziran) Yazıları

EcanBlog Bu Haftanın(24-30 Haziran) Yazıları

Bu hafta sizlere paylaştığımız vizyondaki filmler,android uygulamaları,mobil dünya ve teknoloji-internet dünyasındaki gelişmelerini bir yazı ile sizlere özetliyoruz.
Dev ekranlı akıllı telefonu Galaxy Note 3 için heyecan verici bir iddia ortaya atıldı.Super AMOLED, LCD ve bükülebilir AMOLED olmak üzere üç farklı panel teknolojisi kullanılacak. Galaxy S4’ün satışlarındaki düşüş ve LG’nin bükülebilir AMOLED ekran konusundaki önemli çalışmaları yatıyor. Samsung, LG’den önce bu teknolojiye sahip bir cihazı satışa sunmak istemiş olabilir.
iPhone modelinin ilk görüntüsü ortaya çıktı. Ucuz iPhone’un Foxconn çalışanlarından biri tarafından sızdırıldığı iddia ediliyor. Yeşil renk seçeneğinin yanı sıra bütçe dostu iPhone modelinin sarı, mavi, pembe ve beyaz olmak üzere farklı renk seçeneklerinin de olması bekleniyor. Şuan için teknik özellikleri ve nasıl fiyatlandırılacağı bilinmeyen ucuz fiyatlı iPhone modeliyle ilgili gelişmeler için bizi takip edin.
İşte bu hafta vizyona giren filmler. İyi seyirler.
Dünya: Yeni Bir Başlangıç (After Earth),Ölüm Kapanı (Don’t Click),Hayalet Öğrenciler (Promocion Fantasma),Dehşet Kaseti (VHS 2),Kayıp Umutlar (Promised Land),Aşk Taktikleri (La stratégie de la poussette)
Bugünkü inceleme  ürünümüz Scosche firmasının karizmatık kulaklığı, RH600w 
Android kullanımını kolaylaştıran bir launcher ve oldukça hızlı.Google Play Store’da aldığı puan 4,6
Mozilla, internet tarayıcısı Firefox için 4. nesil logosunu tasarladı. Daha az doku kullanılmış ve karmaşıklığında azaltmalara gidilmiş, parlak bir yapıdaki logo yine oldukça şık gözüküyor.Yeni logosunu ilk kez Firefox 23 Beta ile görücüye çıkarıyor.
Windows 8.1 ön izleme sürümünün ISO dosyaları hazır ve indirilebilir durumda. Başlat tuşunu geri getiren ve bunun yanında birçok değişikliği de beraberinde getiren bu sürümü denemek istiyorsanız Microsoft kendi internet sitesinden Türkçe seçeneğiyle bu sürümü indirmek mümkün.
Saf Samsung Galaxy S4 ve HTC One modelleri Google Play’de ön satışa çıktı. Her iki modelde de Android işletim sisteminin saf ara yüzünü kullanıyor.Android Jelly Bean sürümüne sahip bu telefonlar herhangi bir eklenti bulundurmadan kullanıcılara saf Android deneyimi sunuyor. Samsung Galaxy S4 649 dolar, HTC One ise 599 dolardan satılacak.
Sosyal medyanın hükümetlere bilgi paylaşıp paylaşmadığı konusunda ilginç tartışmalar yaşanmıştı. Facebook konu ile ilgili resmi açıklama yaptı. İşte o açıklama "..."
99 dolar değerinde Android tabanlı oyun konsolu Ouya satışa çıktı. Teknik özellik bakımından Xbox, PlayStation ve Nintendo gibi üst düzey konsollarla rekabet edecek seviyede olmasa da kullanıcılarına eğlenceli zaman geçirmeleri için alternatif oluyor.
Internet Explorer’ın son sürümü IE 11‘in de kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ortaya atılan iddialara göre IE 11, Skype benzeri sesli görüşme hizmetleriyle çok iyi anlaşacağa benziyor. MyDigitalLife forumunda ortaya atılan iddiaya göre Windows 8.1 ile birlikte kullanıma sunulacak olan Internet Explorer 11′de “Click to Call” adı verilen bir özellik bulunacak.
Samsung, Galaxy S4′ün hemen ardından, Galaxy S4 Mini‘yi de tanıttı. Telefonun ne zaman raflarda olacağı halen kesin değil ama bizim tahminimiz, Avrupa ve Amerika için Temmuz ayının ortaları.
Sony’nin merakla beklenen telefon-tablet hibridi cihazı Xperia Z Ultra, bugün resmi olarak duyuruldu. 6.44-inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğünde devasa bir ekrana sahip olan Xperia Z Ultra, hem akıllı telefonbazında hem de tablet bazında en güçlü cihazlardan birisi.
Battlefield 4, Frostbite 3 teknolojisini ön planda tutmayı tercih ediyor.Oyun Frostbite 3 teknolojisi ile son derece gerçekçi oluyor. Merakla beklenen oyunun 4. serisi için geri sayım devam ederken Frostbite 3 teknolojisi göz önünde bulunduran bir video yayımlandı.
Firefox’un yeni sürümü Firefox 22‘nin kurulum dosyalarını kendi resmi sunucuları üzerine yükleyerek, kullanıcılara sundu.
21 Haziran 2013 itibarıyla yeni sembolünü logosu ile birlikte kullanmaya başladığını duyurdu. Logoda cep telefonlarından alıştığımız, telefonun sinyal alma gücünü sembolize eden ve kapsama alanını tarif ederken kullanılan çizgilerin bir araya geldiği görülüyor. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Siz Avea’nın yeni logosu için ne düşünüyorsunuz?
HTC One‘ın Windows Phone işletim sistemine sahip bir modeli gelebilir. Ekranının 4 ila 5 inç arasında bir değerde olacağı söylenen bu model Android’li olan modelinin birebir aynısı olmayacak. Windows Phone’lu HTC One, tatil sezonunda satışta olacak.
Comodo Security Solutions tarafından geliştirilen Battery Saver – Free uygulamasını kullanarak, Android cihazınızın şarjının daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.Android cihazınızın şarjının daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.
24-30 Haziran tarihleri arasında bu haberleri sizlerle paylaştık.
İlgili Aramalar:Haftanın Android Uygulaması: Battery Saver,Windows Phone İşletim Sistemli HTC One Geliyor,Avea logosunu değiştirdi!,Firefox 22 Yayınlandı!,Battlefield 4, Frostbite 3 teknolojisi ile son derece gerçekçi oluyor,Sony Xperia Z Ultra Resmi Olarak Duyuruldu,Ön İnceleme: Galaxy S4 Mini,Internet Explorer 11′in yeni özellikleri,99$’lık oyun konsolu!,Facebook: “Kullanıcı Bilgilerini Vermiyoruz”,Samsung Galaxy S4 ve HTC One Google Play’de Satışda,Windows 8.1 ISO Dosyaları Hazır İndir,Mozilla Firefox’un Logosu Değişti,Günün Android Uygulaması: Smart Launcher,İnceleme: Scosche RH600w Kulaklı,Vizyona Giren Filmler,Ucuz iPhone’un İlk Görüntüsü Ortaya Çıktı,

Samsung Galaxy Note 3’e Büküleblir AMOLED Ekran

Samsung Galaxy Note 3’e Büküleblir AMOLED Ekran
Dev ekranlı akıllı telefonu Galaxy Note 3 için heyecan verici bir iddia ortaya atıldı.Super AMOLEDLCD ve bükülebilir AMOLED olmak üzere üç farklı panel teknolojisi kullanılacak.
Galaxy S4’ün satışlarındaki düşüş ve LG’nin bükülebilir AMOLED ekran konusundaki önemli çalışmaları yatıyor. Samsung, LG’den önce bu teknolojiye sahip bir cihazı satışa sunmak istemiş olabilir.
Bükülebilir AMOLED ekran deyince elbette ki esnek bir cihaz ile karşılaşacak değiliz. Bu ekran cihaza sağlamlık, hafiflik ve incelik konusunda avantajlar sağlayacak.
İlerleyen günlerde daha fazla gelişmenin ortaya çıkması muhtemel.
İlgili Aramalar:bükülebilir ekran, flexible amoled, samsung, samsung galaxy note 3

Ucuz iPhone’un İlk Görüntüsü Ortaya Çıktı

Ucuz iPhone
iPhone modelinin ilk görüntüsü ortaya çıktı. Ucuz iPhone’un Foxconn çalışanlarından biri tarafından sızdırıldığı iddia ediliyor.
Yeşil renk seçeneğinin yanı sıra bütçe dostu iPhone modelinin sarı, mavi, pembe ve beyaz olmak üzere farklı renk seçeneklerinin de olması bekleniyor. Şuan için teknik özellikleri ve nasıl fiyatlandırılacağı bilinmeyen ucuz fiyatlı iPhone modeliyle ilgili gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.
İlgili Aramalar:apple, Apple iPhone, apple ucuz iphone, foxconn, ios, iPhone, Ucuz iPhone, Ucuz iPhone’un İlk Görüntüsü, Ucuz iPhone’un İlk Görüntüsü Ortaya Çıktı

29 Haziran 2013 Cumartesi

Vizyona Giren Filmler

Vizyona Giren Filmler
İşte bu hafta vizyona giren filmler. İyi seyirler.
Dünya: Yeni Bir Başlangıç (After Earth)
Dünya: Yeni Bir Başlangıç (After Earth)
Gösterim Tarihi : 28.06.2013
Filmin Türü :Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu (100 dk)
Oyuncular: Will Smith, Zoë Kravitz, Douglas Aibel, Isabelle Fuhrman






Ölüm Kapanı (Don't Click)
Ölüm Kapanı (Don't Click)
Gösterim Tarihi : 28.06.2013
Filmin Türü :Korku, Gizem (93 dk)
Oyuncular: Lee Malg Eum , Lee Yoo Joo , Byeol Kang , Bo-yeong Park






Hayalet Öğrenciler (Promocion Fantasma)
Hayalet Öğrenciler (Promocion Fantasma)
Gösterim Tarihi : 28.06.2013
Filmin Türü :Macera, Komedi, Fantastik (88 dk)
Oyuncular: Àlex Maruny , Alexandra Jiménez , Anna Castillo , Andrea Duro






Dehşet Kaseti (VHS 2)
Dehşet Kaseti (VHS 2)
Gösterim Tarihi : 28.06.2013
Filmin Türü :Korku, Gerilim (96 dk)
Oyuncular: Samantha Gracie , Hannah Al Rashid , Hannah Hughes , Fachry Albar






Kayıp Umutlar (Promised Land)
Kayıp Umutlar (Promised Land)
Gösterim Tarihi : 28.06.2013
Filmin Türü :Drama (106 dk)
Oyuncular: Matt Damon, Max Schuler , Karen Baum, Joe Coyle






Aşk Taktikleri (La stratégie de la poussette)
 Aşk Taktikleri (La stratégie de la poussette)Gösterim Tarihi : 28.06.2013
Filmin Türü :Komedi (90 dk)
Oyuncular: Maud Le Guenedal , Jérôme Commandeur , Julie Ferrier, Clément Michel




Dünya Savaşı Z

Dünya Savaşı Z
Gösterim Tarihi : 21.08.2013
Filmin Türü :Aksiyon, Drama, Korku
Oyuncular: Daniella Kertesz, David Andrews, David Morse, Elyes Gabel

İlgili Aramalar:Vizyona Giren Filmler,Dünya Savaşı Z,Aşk Taktikleri (La stratégie de la poussette),Kayıp Umutlar (Promised Land),Dehşet Kaseti (VHS 2),Hayalet Öğrenciler (Promocion Fantasma),Ölüm Kapanı (Don't Click),Dünya: Yeni Bir Başlangıç (After Earth)


İnceleme: Scosche RH600w Kulaklık

Scosche RH600w Kulaklık
Bugünkü inceleme  ürünümüz Scosche firmasının karizmatık kulaklığı, RH600w
Kutu İçeriği
2
Kutudan çıkan kılıf, kulaklığın kalitesine yaraşır bir dokunuş hissiyatına sahip. İçi miflon benzeri, dışı su geçirmeyecek sıklıkta dokunmuş kumaşla kaplı olan koruma kılıfı, bu kulaklığı çantasında taşımak isteyenler için ideal görünüyor.
Tasarım
Metal, deri ve plastik malzemelerin müthiş birleşimiyle tasarlanmış Scoscye RH600w, kişisel zevkleri ayırt etmeksizin herkesin beğenisini kazanacak bir tasarıma sahip.
rh600w
Kulaklığın kablosu silikon kaplı olması sayesinde kolay kolay dolanmıyor. Dolansa da hemen çözülüyor. Kulaklığın kulak yastıkları kulağınızı ağrıtmıyor, başlık hem sağlam hem de ergonomik bir yapıda tasarlanmış.
Donanımsal Özellikler
Scosche RH600w, 3,5mm’lik stereo jak bağlantısına, 40mm sürücü boyutuna ve neodimum mıknatıslara sahip. Kulaklıkta mikrofon ve aktif gürültü engelleme özelliği bulunmuyor. Scosche RH600w, dengeli bir ses tınısı sunuyor. Kulaklık belli bir türden müziğe göre değil, her tür müziğe uygun bir ses tecrübesi sunuyor.
Kulaklıkta aktif gürültü engelleme özelliği yok ama, deri kulak yastıkları kulağınıza çok iyi oturuyor ve kısa bir süre içerisinde kulağınızın şeklini alarak iyi bir izolasyon sağlıyor. Yastıklar ne çok yumuşak, ne çok sert. Uzun süreli kullanımda bile RH600w’den şikayetçi olacağınızı sanmıyoruz. Sadece uzun süreli kullanımda terleme sorunu yaşanabiliyor, şimdiden söyleyelim.
RH600w dengeli bir kulaklık, yani bas, mid ve tiz konusunda eşit düzeyde başarılı. Bu kulaklık daha çok rock, pop ve metal müzik dinleyenlerin beğenisini kazanacaktır diye düşünüyoruz.
Ülkemizde KDV dahil 239,90TL fiyat etiketiyle satılan Scosche RH600w, genel olarak gayet başarılı bir kullanım tecrübesi sunuyor.
İnceleme: Techno-Labs

İlgili Aramalar:Scosche RH600w,Scosche RH600w inceleme,kulaklık inceleme,en şık kulaklıklar

Günün Android Uygulaması: Smart Launcher

Smart Launcher
Android kullanımını kolaylaştıran bir launcher ve oldukça hızlı.Google Play Store’da aldığı puan 4,6
“Sadelik” sloganıyla yola çıkan Smart Launcher, özellikle derli toplu bir arayüz görmek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken uygulamalardan biri.
indir
İlgili Aramalar:Smart Launcher,en iyi android uygulamaları,android temaları,android arayüzleri

28 Haziran 2013 Cuma

Mozilla Firefox’un Logosu Değişti

Mozilla, internet tarayıcısı Firefox için 4. nesil logosunu tasarladı. Daha az doku kullanılmış ve karmaşıklığında azaltmalara gidilmiş, parlak bir yapıdaki logo yine oldukça şık gözüküyor.Yeni logosunu ilk kez Firefox 23 Beta ile görücüye çıkarıyor.
İşte Mozilla Firefox'un yeni logosu.

İlgili Aramalar:

Windows 8.1 ISO Dosyaları Hazır İndir

Windows 8.1 ISO Dosyaları Hazır İndir
Windows 8.1 ön izleme sürümünün ISO dosyaları hazır ve indirilebilir durumda.
Başlat tuşunu geri getiren ve bunun yanında birçok değişikliği de beraberinde getiren bu sürümü denemek istiyorsanız Microsoft kendi internet sitesinden Türkçe seçeneğiyle bu sürümü indirmek mümkün.
Eğer Windows 8.1′i denemek istiyorsanız buradan indirebilirsiniz.
İlgili Aramalar:Windows 8.1 indir, Windows 8.1 ISO dosyası, Windows 8.1 kurulumu


27 Haziran 2013 Perşembe

Samsung Galaxy S4 ve HTC One Google Play'de Satışda

Samsung Galaxy S4 ve HTC One Google Play'de Satışda
Samsung Galaxy S4 ve HTC One modelleri Google Play’de ön satışa çıktı. Her iki modelde de Android işletim sisteminin saf ara yüzünü kullanıyor.Android Jelly Bean sürümüne sahip bu telefonlar herhangi bir eklenti bulundurmadan kullanıcılara saf Android deneyimi sunuyor.
Samsung Galaxy S4 649 dolarHTC One ise 599 dolardan satılacak. Her iki modelde de ücretsiz teslimatla sunulan telefonların teslimatına 9 Temmuzdan itibaren başlanacak. Şuan için siparişler sadece Amerika üzerinden verilebiliyor. Google Play Store’un ülkemizde desteği olmadığı için maalesef Türkiye’den sipariş veremiyorsunuz.
İlgili Aramalar:Samsung Galaxy S4 ve HTC One Google Play,Samsung Galaxy S4,HTC One,Samsung Galaxy S4 ve HTC One Google Play'de Satışda

Windows 8.1 Önizleme Sürümü Yayınlandı

Windows 8.1
Windows 8.1 işletim sistemi güncellemesinin önizleme sürümünün herkes tarafından indirilmeye hazır olduğunu duyurdu.

Tek bir aramayla bilgisayarınızdan, uygulamalarınızdan ve web’den sonuçlara ulaşabilme, Windows Mağazası’nın yeni uygulamaları keşfedip indirmeyi kolaylaştıran yeni bir görünüm, sevdiğiniz resimleri seçerek kilit ekranınızda gösterilecek bir slayt gösterisi ayarlama, SkyDrive yerleşik depolama alanı ve yeni özellikleriyle Internet Explorer 11 Preview gibi birçok yeniliği beraberinde getiren ön izleme sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Konuşmalarda ayrıca Facebook, Flipboard ve NFL uygulamalarının bundan böyle Windows platformunda da yer alacağının altı çizildi. Yapılan bu açıklamalar, Windows uygulama platformunun kararlı bir şekilde büyüdüğünü ve benzerleri arasında en hızlı büyüyen platform olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
Leblond, Windows 8.1 ile gelen diğer yenilikleri şöyle sıraladı:
• Yeniden Tasarlanmış Windows Mağazası. Windows Mağazası, kullanıcıların mağazadaki uygulamalara kolayca göz atabilmesini ve aradıkları uygulamalara çok daha kolay ulaşabilmesini sağlamak için yeniden tasarlandı. Yenilikler arasında uygulama pazarlamaya dair daha fazla olanak, kişisel tercihlere uygun uygulama tavsiyeleri ve Windows 8.1’in yeni özellikleri arasında yer alan Bing Küresel Arama ile uyum dikkat çekiyor. Ayrıca uygulama liste arayüzü ilgili içeriklere ulaşmayı kolaylaştıracak şekilde yeniden tasarlandı.
• Geliştiriciler İçin Daha Fazla Gelir Fırsatı. Windows 8.1 geliştiriciler için uygulamaların pazarlanmasına, kullanıcılarla yakınlaşmaya ve uygulama satın almaya yönelik yeni fırsatlar barındırıyor. Kullanıcılar artık Windows Store hediye kartlarıyla hesaplarına kredi yükleyerek Windows Mağazası üzerinden sunulan uygulama, kitap, oyun ve içeriğe kolayca ulaşabilecekler. Ayrıca tıpkı ön ödemeli kartlarda olduğu gibi Microsoft hesaplarına kendi para birimlerinde tercih ettikleri kadar para yükleyerek uygulama satın alabilecekler.
• Zenginleştirilmiş Uygulama Deneyimi. Windows 8.1 ile uygulama geliştiriciler, uygulama tasarımlarını zenginleştirebilecekleri ve sunabilecekleri geniş bir tuvale sahip olacaklar. Windows 8.1 uygulamaları birlikte çalışarak kendi aralarında veri aktarabilecek, ekran görüntüsü paylaşabilecek ve 8 inç altındaki ekran boyutları da dahil olmak üzere geniş bir cihaz uyumluluğuna sahip olacak.
Windows 8.1 Önizleme Sürümünü indirmek ve yenilikler hakkında daha detaylı bilgi almak için http://www.preview.windows.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 Türkçe olarak bakmak için bu bağlantıya tıklamanız yeterli.
İlgili Aramalar:Windows 8.1 indir, Windows 8.1 kurulumu, Windows 8.1 nasıl yüklenir, Windows 8.1 yükleme


Ecan BGLog V2 Blogger Teması

Ecan BGLog V2 Blogger Teması
Ecan BGLog V2 Blogger Teması
Google hız testinden 93/100 puan aldı.Gtmetrix testinde ise sonuçlar aşağıdaki gibi.
ecanbglogv2-gmetrix
Umarım temayı beğenirsiniz ;)
İlgili Aramalar:Ecan BGLog V2,Ecan BGLog V2 teması,Ecan BGLog V2 blogger teması,Ecan BGLog V2 seo blogger teması

26 Haziran 2013 Çarşamba

Facebook: "Kullanıcı Bilgilerini Vermiyoruz"

Facebook
Sosyal medyanın hükümetlere bilgi paylaşıp paylaşmadığı konusunda ilginç tartışmalar yaşanmıştı. Facebook konu ile ilgili resmi açıklama yaptı.
İşte o açıklama;
“Facebook, protesto olaylarıyla bağlantılı olarak Türkiye’deki devlet otoriteleriyle herhangi bir kullanıcı bilgisi paylaşmamıştır. Genel olarak, Türkiye’deki devlet otoritelerinden gelen bilgi talepleri; yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe (ki bu kapsamdaki talepler, bize ulaşan taleplerin çok küçük bir kısmını oluşturmaktadır) kabul edilmemekte ve resmi yasal kanallara yönlendirilmektedir. İnternet şirketlerinin Türkiye’deki asayiş otoriteleriyle daha sıklıkla kullanıcı bilgisi paylaşmasını gerektirebilecek yasal düzenleme önerileriyle ilgili endişelerimiz bulunmaktadır.”
Facebook’un resmi açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.
opğşopıpıp
İlgili Aramalar:Facebook bilgi paylaşımı, Facebook bilgileri paylaşıyor mu

Internet Explorer 11'in yeni özellikleri

Internet Explorer 11
Internet Explorer'ın son sürümü IE 11'in de kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ortaya atılan iddialara göre IE 11, Skype benzeri sesli görüşme hizmetleriyle çok iyi anlaşacağa benziyor.
MyDigitalLife forumunda ortaya atılan iddiaya göre Windows 8.1 ile birlikte kullanıma sunulacak olan Internet Explorer 11'de "Click to Call" adı verilen bir özellik bulunacak. Bu özellik sayesinde, Internet Explorer 11 ile görüntülenen bir web sayfasında yer alan telefon numaralarına tıklandığında bir arama uygulaması devreye girecek. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, daha önce belirlenen sesli arama hizmeti aracılığıyla arama yapabilecekler. Şu ana kadar gelen bilgiler Microsoft'un, yeni özellikten faydalanmak için Skype kullanmak zorunda bırakmayacağı yönünde.
İlgili Aramalar:Internet Explorer 11,Internet Explorer 11'in yeni özellikleri,Internet Explorer 11 Click to Call özelliği,Click to Call


Ön İnceleme: Galaxy S4 Mini

Galaxy S4 Mini
Samsung, Galaxy S4'ün hemen ardından, Galaxy S4 Mini'yi de tanıttı. Telefonun ne zaman raflarda olacağı halen kesin değil ama bizim tahminimiz, Avrupa ve Amerika için Temmuz ayının ortaları.
Telefonun sol yanında ses düğmesi, sağ yanında ise açma-kapama / kilit düğmesi yer alıyor. Üst kenarda kulaklık girişi ve alt kenarda ise micro SD girişine yer verilmiş. Ekranın hemen altında, artık klasik hale gelen Galaxy düğmeleri var: Ortada fiziksel "home" tuşu, sağda ve solda dokunmatik "geri" ve "menü" tuşları...
Arka kısımda ise, tek bir LED flaşla desteklenen, 8 megapiksellik kamera bulunuyor. Bulunduğumuz ortamdaki yapay ışık altında çektiğimiz karelerde az da olsa kumlanma gördüğümüzü söylemeliyiz. Ama kamera, gün ışığı altında kusursuza yakın çekimler yapabilecek potansiyele sahip. Kameranın hızı da tatmin ediciseviyede. Eğer oto-fokusun çekimden önce tamamlanmasını beklerseniz, iki çekim arasında 1 saniyeden bile daha az bir süreye ihtiyaç duyuluyor. Kameranın HDR ve panorama gibi çekim modlarına sahip olduğunu, Full HD video çekebildiğini de ekleyelim. Ön kamera ise, 1.9 megapiksel çözünürlük sunuyor.
Samsung, telefonda 4.3 inç'lik, 960 x 540 piksel çözünürlükte bir Super AMOLED ekrana yer vermiş. Ekranın sunduğu görüntü kalitesinden fazla bahsetmeye gerek yok; diğer tüm Super AMOLED modellerde olduğu gibi, Galaxy S4 Mini'de de her şey çok net, renkler son derece canlı. Ekranın dokunuşla verdiği tepki konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

Donanım, performans

Telefonda 1.7 GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemci bulunuyor ve bu işlemci 1.5 GB RAM ile destekleniyor. Bu donanımdan anlayabileceğiniz gibi, performans açısından Galaxy S4'ün gerisinde kalan bir model Galaxy S4 Mini.
Galaxy S4 Mini, kullanıcılara 8 GB dahili depolama alanı sunuyor ve bu alanın sadece 5 GB'lık kısmı kullanılabilir olarak geliyor. Tabii ki, micro SD kart girişi sayesinde depolama alanını artırmak mümkün. Ancak telefonun can sıkan ilk sorunu da bu noktada ortaya çıkıyor: micro SD kart girişi, SIM kart girişi ile birlikte bataryanın altına yerleştirilmiş.
1.900 mAh kapasiteli bir batarya ile gelen Galaxy S4 Mini, genele bakacak olursak kaliteli ve orta sınıfın biraz üzerinde bir model. Tabii ki bir Galaxy S4 değil ama hitap ettiği kullanıcı grubu için ilk sıradaki alternatiflerden biri olmaya aday. Ancak ne kadar başarılı olacağı, biraz da Samsung'un belirleyeceği fiyat politikasına bağlı. Eğer Samsung fiyat konusunda aşırıya kaçmazsa, Galaxy S4 Mini'nin piyasada başarısız olması için hiçbir neden yok.
CHİP

İlgili Aramalar:samsung,galaxy s4,galaxy s4 mini,galaxy s4 mini inceleme,galaxy s4 mini ne zaman çıkıyor,galaxy s4 mini özellikleri,galaxy s4 mini perfonmansı

25 Haziran 2013 Salı

Sony Xperia Z Ultra Resmi Olarak Duyuruldu

Sony Xperia Z Ultra Resmi Olarak Duyuruldu

Sony'nin merakla beklenen telefon-tablet hibridi cihazı Xperia Z Ultra, bugün resmi olarak duyuruldu.

6.44-inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğünde devasa bir ekrana sahip olan Xperia Z Ultra, hem akıllı telefonbazında hem de tablet bazında en güçlü cihazlardan birisi. Telefon olarak baz alındığında sınıfının en büyük ekranlıcihazı olan Xperia Z Ultratablet olarak baz alındığında ise bu seferde sınıfının en ince ve en güçlü cihazı oluyor.
Dünyanın en büyük Full HD ekrana sahip telefonu ünvanını elinde bulunduran Xperia Z Ultra‘nın donanımsal özellikleri dikkat çekiyor.
Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olarak gösterilen Qualcomm'unSnapdragon 800 çözümünü kullanan Xperia Z Ultra, 2.2 GHz hızında çalışıyor. Üründe Krait 400 çekirdeğinin dördüne yer verilirken, grafik işlemleri için Adreno 330 GPU'su kullanılıyor.
Üründe ayrıca 2 GB DDR3 RAM ve 16 GB dahili hafızaya yer veriliyor.MicroSD kart desteği ile hafızasını artırabilen ürün, Android 4.2.2 Jelly Bean ve en son Xperia arayüzünden gücünü alıyor.Xperia Z Ultra da su geçirmiyor.
212 gram ağırlığındaki Xperia Z UltraIP58 sertifikasına sahip olacak. Bu sertifika sayesinde Xperia Z'den daha güçlü bir su direncine sahip olanXperia Z Ultra, 1 metre derinliğindeki sulara yarım saat boyunca dayanabilecek.
SonyXperia Z Ultra'da 8 Megapiksel çözünürlüğünde Exmor RSsensöre sahip bir ana kamera kullanıyor. Bu kamera HDR video ve fotoğraf çekebiliyorken, Full HD video kaydına sahip. Ayrıca cihazın ön kısmında 2 Megapiksel çözünürlüğünde bir kameraya yer verilmiş. Ön kameranın da 1080p video kaydı yaptığının üstünü çizelim.
Son dönemin en popüler bağlantı standardı olan Wireless 802.11 ac, Xperia Z Ultra'daki yerini alıyor. Böylece cihazın kablosuz ağ performansı, kablolu ağlara yakın bir performans sunacak.
Xperia Z Ultra'nın bağlantıları sadece bu kadarla sınırlı değil. HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 5.8 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL ve 150 Mbps DL desteğine ek olarak; Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS / GLONASS ve DLNA desteği mevcut.
Sony Xperia Z Ultra Video


Yeni gelişmeler için takipde kalın.
İlgili Aramalar:Sony Xperia Z Ultra, Xperia Z Ultra çıkış tarihi, Xperia Z Ultra fiyatı, Xperia Z Ultra ne zaman çıkacak, Xperia Z Ultra özellikleri

Battlefield 4, Frostbite 3 teknolojisi ile son derece gerçekçi oluyor

Battlefield 4, Frostbite 3 teknolojisi
Battlefield 4, Frostbite 3 teknolojisini ön planda tutmayı tercih ediyor.Oyun Frostbite 3 teknolojisi ile son derece gerçekçi oluyor.
Merakla beklenen oyunun 4. serisi için geri sayım devam ederken Frostbite 3 teknolojisi göz önünde bulunduran bir video yayımlandı.
İlgili Aramalar:Battlefield 4,Frostbite 3,Frostbite 3 Teknolojisi,Battlefield 4 sistem gereksinimleri,Battlefield 4 çıkış tarihi

Firefox 22 Yayınlandı!

Firefox 22 Yayınlandı!
Firefox'un yeni sürümü Firefox 22'nin kurulum dosyalarını kendi resmi sunucuları üzerine yükleyerek, kullanıcılara sundu. Beta sürümünden çok farklı olmadığı gözlenen Firefox 22, Windows, Mac ve Linux platformları üzerinde indirilebilir durumda.
Yeni gelen güncellemeyle birlikte JavaScript motoru için OdinMonkey asm.js optimizasyon modülünün uygulanması sayesinde Firefox artık her zamankinden çok daha hızlı.

Firefox 22 İndir
İlgili Aramalar:Firefox 22,Firefox 22 indir,Firefox 22 download

Avea logosunu değiştirdi!

Avea logosunu değiştirdi!
Avea 21 Haziran 2013 itibarıyla yeni sembolünü logosu ile birlikte kullanmaya başladığını duyurdu.
Logoda cep telefonlarından alıştığımız, telefonun sinyal alma gücünü sembolize eden ve kapsama alanını tarif ederken kullanılan çizgilerin bir araya geldiği görülüyor. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Avea, Marka Iletişiminde Yeniliğe Giderek; Logosuna, Çeşitliliği Ve Hayatın Tüm Renklerini Ifade Eden Yeni Bir Sembol Ekledi.
Siz Avea’nın yeni logosu için ne düşünüyorsunuz?
İlgili Aramalar:Avea logo,Avea yeni logo

24 Haziran 2013 Pazartesi

Windows Phone İşletim Sistemli HTC One Geliyor

Windows Phone İşletim Sistemli HTC One Geliyor
HTC One‘ın Windows Phone işletim sistemine sahip bir modeli gelebilir. Ekranının 4 ila 5 inç arasında bir değerde olacağı söylenen bu model Android’li olan modelinin birebir aynısı olmayacak.
Windows Phone’lu HTC One, tatil sezonunda satışta olacak.
İlgili Aramalar:Windows Phone'lu HTC One,HTC One,HTC One Windows Phone

Karne hediyesi bahane, ailece eğlenmek şahane!

Türk Telekom’lu aileler, çocuklarının zorlu ve yoğun bir yılı geride bırakmasını ailece eğlenerek kutluyor. Çünkü XBOX 360 Türk Telekom abonelerine özel fiyatlarla onları bayilerde bekliyor.

Tüm dünyayı kasıp kavuran XBOX 360 oyun konsolu, 31 Ekim 2013 tarihine kadar yapacağınız başvurular için ayda yalnızca 34 TL’den başlayan taksitlerle Türk Telekom ofis ve bayilerinde sizleri bekliyor. Üstelik tüm beden hareketlerinizi algılayarak konsolu ve oyunları kontrol etmenizi sağlayan Kinect’in yanında Disneyland, Adventures ve PES 2013 oyunları hediyesiyle.

Siz de karne hediyesini paylaşmaya niyetli Türk Telekom’lulardansanız, hem çocuğunuzu hem de bütçenizi sevindirecek bu müthiş fırsatı kaçırmayın.

Türk Telekom XBOX 360 kampanyasıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

www.facebook.com/TurkTelekom
https://twitter.com/Turk_Telekom

turk-telekom-xbox
Bir bumads advertorial içeriğidir.

Haftanın Android Uygulaması: Battery Saver

Haftanın Android Uygulaması: Battery Saver
Comodo Security Solutions tarafından geliştirilen Battery Saver - Free uygulamasını kullanarak, Android cihazınızın şarjının daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.Android cihazınızın şarjının daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.
indir


İlgili Aramalar:android batarya tasarruf,android batarya uygulamaları,android battery saver

23 Haziran 2013 Pazar

iOS 7'de yeni simge kuralları!

iOS 7'de yeni simge kuralları!
Sitenin bildirdiğine göre iOS 7, uygulama simgelerindeki parıltıyı otomatik olarak ortadan kaldırıyor ve yeni tasarımla uyumlu bir şekilde sadeleştiriyor. Bunu yapmak için sistem bazı durumlarda tamamen farklı bir simge kullanmayı bile tercih edebiliyor. Sistem bu amaçla birkaç farklı noktaya göz atıyor. Örneğin gerekli görmesi durumunda uygulama mağazasında kullanılan simgeyi ya da geliştiricilerin belirlediği simgeleri kullanabiliyor.

Uygulama geliştiricilerin, ürün simgelerinin yeni tasarım anlayışıyla uyumlu olması için çalışmaya başlayacaklarına, kendi seçeneklerini oluşturacaklarına eminiz. Ancak onlar aradaki farkı kapayana kadar Apple işlerin yolunda gideceğinden emin olmak için gerekli adımı atmış.
İlgili Aramalar:iOS 7,iOS 7'de yeni simge kuralları!

Ay bu gece "süper" olacak!

Süper Ay
Ay bu gece normalden %12 daha büyük görünecek ve dünyaya en yakın olduğu noktaya gelerek "Süper Ay " haline gelecek.
Bubblews'ın haberine göre; ay bu akşam daha büyük görünmesinin yanı sıra %30 daha parlak görünecek. 24 Haziran günü saat 03.00’ten itibaren ise; en net görünümüne kavuşacak.

Hava koşulları engellemediği sürece dünyanın her yerinden izlenebilecek olan Süper Ay, gece vakti tepemizde parlak bir küre olarak belirmeden önce, ufuk çizgisinde çok büyük ve alçak bir şekilde belirecek.

Süper Ay'ın parlaklığı ve büyüklüğü her defasında değişiyor.

21 Haziran 2013 Cuma

Samsung’dan Yepyeni ATIV PC’ler

Samsung’tan Yepyeni ATIV PC’ler
Samsung, gerçekleştirdiği etkinlikle Windows PC ve tabletlerden oluşan ATIV serisi tanıtıldı. Etkinlikte tanıtılan cihazları ve özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz.
Tanıtılan ürünler, ATIV One Style 5,ATIV Tab 3ATIV Book 9 Plus ve ATIV Q oldu.
ATIV One Style 5: Masaüstü bilgisayar işlevine sahip, dört çekirdekli AMD A6 işlemci, 4 GB RAM, 21.5 inç 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran, plastik kasa, ikişer USB 2.0 ve USB 3.0, ethernet girişi, kulaklık girişi, HDMI, Windows 8 işletim sistemi gibi başlıca özelliklere sahip.
ATIV Tab 3: Dünyanın en ince Windows tableti olarak tanıtılan ürün, adeta PC gücünde bir tablet. Tasarımında Samsung Galaxy serisi akıllı telefon ve tabletlerden esintiler taşıyan tablet sadece 8.2 mm kalınlığında ve 544 gr ağırlığında. 10.1 inçlik 1366×768 çözünürlükte ekran, Intel Atom işlemci, 2 GB RAM, 64 GB dahili bellek, microSD slotu ve microHDMI çıkışı ürünün teknik özellikleri. S Pen destekli tabletin batarya süresi ise 10 saat.
ATIV Book 9 Plus: Series 9 PC tabanlı bir dizüstü bilgisayar. 13 inçlik dokunmatik ekrana sahip ürün 3200×1800 piksel çözünürlük sunuyor. 13.6 mm kalınlığındaki dizüstünün ağırlığı ise 1.39 kg. Intel Core Haswell işlemci bulunan ATIV Book 9 Plus SSD depolama seçeneklerine sahip. 
ATIV Q: Windows hem de Android çalıştırabilen hibrit tablet ATIV Q  Her iki işletim sistemini de normal bir tablet ve Ultrabook gibi çalıştırabilen ATIV Q 4 farklı moda sahip: tam klavye erişimli standart dizüstü, standart tablet, yükseltilmiş tablet ve dik duran tablet modu. 1.27 kg ağırlığındaki ürün 13.3 inçlik 3200×1800 piksel çözünürlükte ekran sunmakta. Windows 8 ve Android 4.2.2 modları arasında dosya aktarımı gerçekleştirebildiğiniz, klasörleri paylaşabildiğiniz ve ikisinde de S Pen kullanabildiğiniz ürün gerçekten farklı bir hibrit imajı çiziyor. Intel Core Haswell işlemci, 4 GB RAM, 128 GB SSD, USB 3.0 portu, USB 2.0 portu, microHDMI çıkışı ve SD kart slotu bulunan ürün 9 saatlik batarya ömrü sunuyor.

İlgili Aramalar:Samsung ATIV Q,Samsung ATIV Book 9 Plus,Samsung ATIV Tab 3,Samsung ATIV One Style 5

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com