22 Haziran 2012 Cuma

Google Baclink Alma Yolları

- Makale kayıt: Makalelerin içindeki anahtar kelimelere link yerleştirerek ve makaleleri dizinlere kaydederek alınan backlink yöntemidir. Eskisi kadar etkili olmadığı söylense de sonuçta tercih edilen bir backlink alma yöntemidir.
- Forum profil: Forumlara kayıt olup websitesi kısmına link yazarak alınır. En son tüm linkler rss dosyasında toplanıp rss dizinlere kaydedilir.

- Dizin kayıt: Bilinen en yaygın white hat seo yöntemlerinden biridir. Türkçe siteleriniz için daha fazla Türkçe dizinleri tercih etmenizi öneririm.

- RSS kayıt: Rss beslemelerini RSS dizinlere kaydederek alınan backlink çeşididir. Otomatik araçlar kullanarak bir çok RSS dizine kayıt gerçekleştirebilirsiniz: Rss Kayıt

- Başka sitelerden alınan backlinkler: Pr değerine sahip başka sitelerle çapraz link değişimi yapılarak veya link satın alarak alınan backlinklerdir. Arama motorları tarafından pek hoş karşılanmayan bir yöntemdir.

- Sosyal imleme: Daha fazla linklerin hızlı indexlenmesi için tercih edilen bir yöntemdir. Birçok programla da bu işlemler gerçekleştirilebilir.

- İçerik gönderme: RSS beslemelerini sosyal ortamlara gönderme yöntemidir. Ping.fm gibi siteler kullanılır.

- Blog yazıları: Blog yazılarının içine linkleri yerleştirme yöntemidir.

- E-book hazırlama: Ücretsiz e-booklar hazırlayıp, içine linklerinizi yerleştirip e-book dizinlerine kaydedebilirsiniz.

- Blog yorumları: Blogunuzla ilgili başka bloglara yorum yazıp backlink kazanma yöntemidir. Anchor textinizi kullanmanız yararınıza olacaktır.

- Web 2.0 Siteleri: Wordpress, Blogger, Knol Google gibi pagerank değeriyüksek sitelerden alınan backlinklerdir. Link wheel yapılırken bu tür siteler yaygın olarak kullanılırlar.

- Tanıtım yazıları: Blogunuzla veya sitenizle ilgili içeriğe sahip diğer blogların tanıtım yazılarınızı yayınlamalarını sağlayabilirsiniz. Bu tanıtım yazılarının içine sitenizin linklerini yerleştirmeniz gerekir.

- Misafir yazarlık: Bu konuda daha önceki yazılarımda detaylı açıklamalar yaptım: Misafir yazarlık

- Twitter: Linklerinizi twitterde yayınlayabilirsiniz.

- Facebook Sayfaları: Facebook sayfalarınızda linklerinizi yayınlayabilirsiniz.

- Soru cevap siteleri: Daha fazla ingilizce siteler için kullanılabilecek bir yöntemdir. Yahoo! Answers, Answerbag, Askville gibi sitelerden backlink alınabilir.

- Paravan Siteler: Sitenizin alanı ile ilgili küçük siteler oluşturup sitenize link verebilirsiniz.

- Program ve araçlar: Yararlı araçlar oluşturup, sitenizin linkini yerleştirip ücretsiz dağıtabilirsiniz. Bu listeye çeşitli scriptler, temalar, templateler vs. eklenebilir.

- Ünlü kişilerle röportajlar: Sitenize ilgi çekip insanların size doğal yolla backlink vermesi için bir yöntemdir.

- Çeşitli araçlar: sitenizde ücretsiz ve yararlı araçlara yer verin. Örneğin toplu pagerank kontrol aracı gibi. Bu sayede backlinklerinizin sayısını arttırabilirsiniz.

- Yarışma sponsoru olun: Düzenlenen çeşitli yarışmalara sponsor olarak backlink sağlamaktan ziyade sitenize insanların ilgisini yöneltebilirsiniz.

- Tema veya eklenti sponsoru olma: wp tema veya eklenti sponsoru olabilirsiniz. Linkinizin birçok sitede bu şekilde yayınlanmasını sağlayacaksınız.

- Sitene ekle seçeneği: Hazırladığınız bazı araçlara "sitene ekle" özelliği ekleyip bu araçları başkalarının sitelerine eklemelerini sağlayıp bu yöntemle backlink alabilirsiniz. Eski bir yöntemdir.

- Yarışma düzenleme: Çeşitli yarışmalar düzenleyip yarışmacıların sitenize link vermesini sağlayabilirsiniz.

- Facebook uygulamaları: Sitenize link verebilirsiniz.

- Linkbait: Doğal yollarla backlink kazanın.
Alıntı // İYİNET.COM

1 yorum:

  1. Çok güzel detaylı anlatmışsınız. Sayenizde yeni yöntemler öğrendim.

    YanıtlaSil

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com