15 Ekim 2014 Çarşamba

Android 5.0, Android Lollipop İsmiyle Gelecek

Android L'nin tam sürümü çıktı. Android L, Android 5.0 Lollipop oldu. 

İlk olarak yeni Nexus 6 ve Nexus 9 tabletlere yüklenecek olan Android 5.0, Android Lollipop ismiyle gelecek. İlerleyen haftalarda Nexus 5, Nexus 7 ve Nexus 10 kullanıcıları da yeni Android güncellemesini almış olacak.

Yeni Android Sürümü Lollipop neler getiriyor?

ART ile 64 Bit desteği geliyor. ART yapısı sayesinde uygulamalar daha akıcı çalışıyor, daha az güç tüketiyor ve daha yüksek performans sunuyor. Oyunlarda da daha fazla performans sunuyor.
Android’in Tasarım Bölüm Başkanı: “Basit, anlaşılır olmayı amaçlıyoruz. Bir piksel renge ve derinliğe sahip olsa ne olurdu diye düşündük” Bu yüzden Android 5’deki tasarım materyal olarak yenilendi cümlelerini de lansmanda söyledi.
Yenilenen Chrome 60 FPS’de çalışacak.
Android Lollipop ile yeni güvenlik ve bildirim özellikleri de artık cihazlara gelecek.
Google, Android Lollipop ile cihazların pil tasarrufu modunda 90 dakikaya kadar daha fazla pil ömrüne sahip olacağını söylüyor. Battery Historian özelliği, yapılan tüm işlemleri ve açılan donanımsal birimleri işliyor ve sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre cihazın güç yönetimini şekillendiriyor. Ayrıca mevcut şarjınızla ne kadar süre daha cihazın açık kalacağını ve şarja taktığınızda cihazın ne kadar süreceğini de artık görebiliyorsunuz.
android-lollipop-notifications
Bir diğer yenilik ise Bildirim sistemi. Bildirimleri okumak ve silmek kilit ekranından çok daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirilebilecek. Artık Android’de de kilit ekranı üzerinden bildirimleri okuyabilecek, açabilecek veya silebileceksiniz.
Android Lollipop işletim sistemine sahip cihazlar ise Nexus 9 tablet, Nexus 6 ve Nexus 5 olacak.


Aramalar: android 5.0 lollipop özellikleri,android 5.0 lollipop güncelleme,android, google,android l, android 5.0 lollipop, android lolipop, android lollipop ile gelen özellikler, art, 64 bit, nexus 6,  nexus 9

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com