22 Ekim 2015 Perşembe

Google Maps Street View özelliği Türkiye'de aktif!


Google Street View özelliği Yurt dışında oldukça yaygın kullanılıyordu fakatTürkiye'de hiç bir şehirde bu özellik aktif değildi.

Google Haritalar Sokak Görünümü özelliği Türkiye’de aktif hale geldi. Böylece artık Türkiye’nin yaklaşık 70 il ve yüzlerce ilçesinde Google Maps Sokak Görünümü aktif. Bu servis, 22 Ekim tarihinden itibaren ülkemizde de kullanılabilir duruma geldi.
Google Maps Street View özelliği sayesinde haritanın belirli bir konumunu ayarlayarak sanki sokakta geziniyormuşsunuz gibi aradığınız adrese ulaşabilirsiniz.
https://www.google.com/maps adresine bilgisayarınızdan giriş yapın, yaşadığınız şehire gelin sağ alt tarafta bulunan sarı adam işaretine basarak Street View özelliğini aktif hale getirin. Eğer haritada gördüğünüz caddelerde bu özellik aktifse açık renk mavi işaretli olduğunu göreceksiniz. Görmek istediğiniz noktaya farenizle sol tık yaparak cadde görünümüne geçiş yapabilirsiniz.
Google’ın bu hizmeti için Street View Trekker (Sokak Görünümü Yürüyüşçüleri) 18kg ağırlığı bulunan 15 kameralı bir çantayla tek tek sokaklarda dolaşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com