15 Şubat 2016 Pazartesi

Çipli Kimlik Kartları Resmi Olarak Başlatıyor

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartları önümüzdeki ay resmi olarak başlatılacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve tüm hazırlıkları tamamlanan çipli kimlik kartları projesi için yasal düzenlemenin de yapılmasıyla sona gelindi. Tüm ülkede yayılması planlanan sistem 3 yıl içinde de her vatandaşın sahip olacağı şekilde tamamlanmış olacak.
Kimlik kartı görsellerinde, ülkenin ulusal, kültürel ve tarihi ortak değerlerini içeren unsurlara yer verildi. Selçuklu çizgileriOsmanlı motifleri ve Cumhuriyetin modern çizgileri kullanılarak oluşturulan motifler, banknot basımında kullanılan tekniklerle kimlik kartına uygulandı.
Yeni kart sağlık karnesi, pasaport ve ehliyet gibi kartlar yerine de geçecek olan çipli kimlik kartı sadece ulusal değil, böylece uluslararası işlemlerde de gerekli olacak. TÜBİTAK tarafından yapılan birçok güvenlik sistemiyle donatılan bu kartlarda özel DNA'ya sahip ve her kişide değişen mürekkepler, mikro ve hatta nano yazılar, şifreli grafikler ve elektronik olarak da yüksek bir güvenlik sistemi içerecek.
Çipli kimlik kartları için ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen başvuru yapılacak. Bu yeni nesil kartlar ilk olarak Kırıkkale'de dağıtılacak. Daha sonra aşama aşama diğer illere geçilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com