22 Aralık 2016 Perşembe

Sıkılmadan İzlenecek Filmler #5

Sıkılmadan izlenecek filmler paylaşımlarına yeni bir seri ile devam ediyoruz. Kesinlikle zevk alacağınız film listemiz var.

Cehenneme Bir Adım

  • Tür: Dram Filmleri, Gerilim Filmleri, Gizem, Korku Filmleri, Macera Filmleri
  • Yapım: 2005 - İngiltere
  • IMDB Puanı: 7.2
Cehenneme Bir Adım 2005 İngiltere yapımı Gerilim-Korku Filmidir. İngiliz Sinema yazarlarının Birliği tarafından 'Yılın En iyi Korku Filmi' olarak değerlendirilen film izleyiciler tarafından tam not almayı başarıyor.Filmde mağara inişi için bir araya gelen altı kız arkadaşın başından geçen korku dolu bir tatili konu almaktadır. Kızların iniş yaptıkları mağaranın derinliklerinde kendilerini aç ve vahşi yaratıklar beklemektedir. Düşen kayalarda dolayı mağaranın çıkışını kapatmıştır. Labirentimsi bu mağaradan çıkış yolu aramaya başlayan kızlar, eski sırların ortaya çıkmasıyla birbirlerine sırtlarını döneceklerdir.

Muhteşem Yedili

  • Yapım: 2016 - ABD
  • IMDB Puanı: 7.1
  • Tür: Aksiyon, Western
Rose Creek isminde küçük fakir bir kasabanın insanları, kasabayı yöneten Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) ismindeki sanayici, insanlığa sığmayan uygulamalarından bıkmışlardır. Onları bu güç durumdan kurtarmak için toplanan, değişik yeteneklere ve kişiliklere sahip, içlerinde ödül avcılarının, kanun kaçaklarının, kumarbazların da yer aldığı bu grupta Sam Chisolm, Josh Farraday, Goodnight Robicheaux, Jack Horne, Billy Rocks, Vasquez ve Red Harvest bulunmaktadır. 7 silahlı adam ortak bir amaç yolunda güçlerini birleştirirler. Bu 7 kişilik grup sakin Rose Creek kasabasını gelecek büyük saldırıya karşı hazırlarken, kendi içlerindeki değerleri de yeniden keşfederler. Akira Kurosawa'nın efsanevi Yedi Samuray'ından (1954) uyarlanarak çekilen 1960 yapımı Muhteşem Yedili'nin yeniden yapımı.Yönetmenliğini Antoine Fuqua’nın üstlendiği filmde Chris Pratt, Haley Bennett, Denzel Washington, Ethan Hawke, Vincent D’onofrio gibi isimler yer alıyor.

Koç Carter

  • Tür: Biyografi, Dram Filmleri, Gençlik Filmleri, Spor Filmleri
  • Yapım: 2005 - ABD , Almanya
  • IMDB Puanı: 7.2
Koç Carter 2005 yapımı, Thomas Carter yönetmenliğinde çekilen Spor-Drama filmidir. IMDB den 7.2 lik bir puan alan 2005 yapımı eser gerçek olaylardan esinlenerek çekilmiştir. Mükemmel film kategorisine girememiş olsa bile izleyicilerin beğendiği ve beğeneceği bir film Koç Carter.Filmin konusu ise: Önceden başarılı bir basketbol oyuncusu olan Ken Carter, bitirmiş olduğu Richmond Lisesinden gelen koçluk teklifini kabul eder. Koç Carter oyuncularının sahada kazananlar olmasının yanı sıra, sınıflarında da aynı başarıyı göstermelerini istemektedir. Bu yüzden tüm oyuncularını, ortalamalarını 2.3'ün üstünde tutacaklarına, sınıfta en ön sırada oturacaklarına ve tüm derslere dahil olacaklarına dair bir sözleşme imzalamaya zorlar. Disiplin söz konusu olduğunda Koç Carter bütünüyle acımasızdır, kondisyonun ve defansın her zaman hücumdan önemli olduğunu düşünmüş ve takımını da bu yönde çalıştırmaya başlamıştır. Gün geçtikçe, serseri olarak nitelendirilebilecek gençlerimiz, Carter karşısında zor anlar geçirecektir.

Sully

  • Tür: Biyografi, Dram Filmleri
  • Yapım: 2016 - ABD
  • IMDB Puanı: 7.7
  • Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Tom Hanks , Aaron Eckhart , Laura Linney , Autumn Reeser , Sam Huntington Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi, bir nevi imkansızı başarıp kahraman ilan edilen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Chesley B. Sullenberger, yani Sully (Tom Hanks) US Airways'de görev yapmakta olan deneyimli bir pilottur. 2009'da New York'tan Charlotte'a gerçekleştirilen bir uçuş her zamanki gibi başlamıştır, fakat kalkıştan çok kısa bir süre sonra uçak bir kaz sürüsüne çarpar ve motorlarını kaybeder. En yakın havaalanına gidecek kadar zaman yoktur, bu sebeple Sully ve yardımcısı Jeffrey Skiles (Aaron Eckhart) uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi planlar ve bunu başarır. 155 yolcu ve mürettebatın hepsi kurtulur. Sully'nin bu kahramanlığı kamuoyu tarafından takdir görse de, yetkililer tarafından açılan soruşturma sebebiyle işini ve itibarını kaybetme tehlikesiyle yüz yüze gelecektir. Filmin başrolünde efsane oyuncu Tom Hanks yer alırken filmin yönetmenliğini ise Oscar ödüllü yönetmen Clint Eastwood üstleniyor. Ayrıca filmin hikayesi Sulenberger ve Jeffrey Zaslow'un "Highest Duty" adlı kitabından uyarlandı.

13.Kat

  • Tür: Bilim Kurgu Filmleri, Fantastik, Gerilim Filmleri, Gizem
  • Yapım: 1999 - ABD , Almanya
  • IMDB Puanı: 7.0
The Thirteenth Floor, Almanya ve ABD sinemalarında gösterime girmiş, Josef Rusnak'ın yönettiği ve 1999 yapımı olan bir filmdir. Büyük bir bilgisayar şirketinin sahibi olan Hannon Fuller şirketin geliştirdiği ve henüz deneme aşamasında oldukça önemli bir şey fark eder ve bunu ortağı Douglas Hall'a söyleyeceği sırada öldürülür. Keşfettiği şey nedeniyle yaşamının tehlike altında olduğunu düşünen Fuller, bir barda görevli olan Jerry Ashton'a Douglas Hall'a iletmesi için bir mektup bırakır. Ancak Jerry Ashton mektubu gizlice okur. Kendi dünyasına dönen Hannon Fuller, telefonla Douglas Hall'a sanal dünyada bir mesaj bıraktığını belirtir. Douglas, sonradan mektup şeklinde bırakıldığını anlayacağı mesaja ulaşması için 1937'de geçen sanal olarak kurulmuş paralel dünyaya gitmek zorundadır. Bu dünya Hannon Fuller ve Douglas Hall'ın şirketinin 13. katındaki bilgisayar yardımıyla geçiş yapılabilen ve orada buradaki kişilerin karşılığı olan bir dünyadır. Bir süre sonra sanal ortam süreçleri, tuhaf olaylar ve gündelik yaşam arasındaki bağ bulanıklaşmaya başladığında, Douglas’ın en korkunç kabusunda bile görmek istemeyeceği bir şey gerçek olmaya başlayacaktır...

Vurguncular

  • Tür: Komedi, Suç Filmleri
  • Yapım: 2016 - ABD
  • IMDB Puanı: 7.2
Miami'de hayatını sürdüren iki yakın arkadaş Efraim Diveroli (Jonah Hill) ve David Packouz (Miles Teller), genç yaşta olmalarına rağmen küçük girişimlerin Amerikan Ordu ihalelerine dahil olmasına imkan oluşturan bir fırsatı değerlendirerek kendileri için önemli miktarda para sahibi olmuş, günlerini gün etmektedirler. Fakat Afganistan Ordusu'nu silahlandırmak için girdikleri 300 milyon dolarlık ihaleyi kazanmaları, bütün gözlerin üzerlerine dönmesine sebep olur. Bu zaman sürecinde son derece karanlık insanlarla iş yapmaları ve tehlikeli maceralara atılmaları gerekecektir. Vurguncular filminin hikayesi, Diveroli ve Packouz'un gerçek öykülerinden esinlendi. 2016 ABD yapımı filmin yönetmen koltuğunda Todd Phillips otururken başrol oyuncuları arasındaJonah Hill , Miles Teller , Ana De Armas , Bradley Cooper , Shaun Toub gibi ünlü isimler yer almakta.

Busan Treni

  • Tür: Aksiyon Filmleri, Dram Filmleri, Gerilim Filmleri
  • Yapım: 2016 - Güney Kore
  • IMDB Puanı: 7.8
Yıkıcı ve durdurulamayan bir virüs Güney Kore'yi vurur. Sok-woo ve kızı Soo-ahn, kendilerini Seul'den Busan'a ulaştıracak hızlı bir trende yolculuk yapmaktadırlar. Ancak yolculukları sırasında tüm tren çalışanları ve yolcuları beklenmedik bir zombi istilasına uğrar. Busan'a doğru hızla ilerleyen bu trende yolcular, zombilere karşı hayatlarına pahasına savaşmak mecburiyetindedir.

Riphagen

  • Tür: Savaş Filmleri, Tarih Filmleri
  • Yapım: 2016 - Hollanda
  • IMDB Puanı: 7.5
Savaş zamanı para kazanmanın birçok yolu olabilir. Özellikle de namuslu bir adamın tercih etmeyeceği yollar. Bu biyografide, şantaj ve baskı ile II. Dünya Savaşı'nda saklanan Yahudileri tehdit eden ve yüzlercesinin ölümünden sorumlu tutulan Hollandalı suçlu Andries Riphagen'in yaşamı anlatılıyor. Bu karışıklık içerisinde hamle yapan adam bakalım aklanabilecek mi?

Aşk Ödevi

  • Tür: Komedi, Romantik Filmler, Türkçe Dublaj Filmler
  • Yapım: 2011 - ABD
  • IMDB Puanı: 6.6
Aşk Ödevi, resim yapmada becerikli ve ölümüne kaderci George’un sınıfından bir kız olan Sally ile yaptığı arkadaşlık üzerine dönüyor.George ölüm düşüncesini kafasına takmış bir genç. Küçükken duymuş olduğu bir deyim, onu içten etkiliyor. düşüncesi beynine o kadar takılıyor ki bu derslerini de etkiliyor. Bir gün George okulun terasında Sally’i sigara içerken görüyor ve öğretmenlerin uyarılarına karşın kendisi sigara içiyormuş gibi yaparak Sally’i kurtarıyor. Bunun üstüne dost oluyorlar ve antisosyal George, Sally’nin dostlarıyla da iletişim kurmaya başlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com