15 Ağustos 2012 Çarşamba

Galaxy S3 ve iPhone 4S İnceleme

Cep telefonu incelemeleri
Samsung'un geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü amiral gemisi Galaxy S3 ile Apple iPhone 4S'i sizler için karşılaştırmıştık. Peki akıllı telefonlardan hangisi daha çok radyasyon yayıyor?

Birbirlerine patent davası açmaktan dolayı birçok savcıya uğraşacak meşgaleler bulan iki firma Apple ve Samsung, bu kez akıllı telefon segmentinin amiral gemileri Galaxy S3 ve iPhone 4S'in kapışmasında karşı karşıya geldiler.

Cep telefonu incelemeleri

Bugün yayımlanan bir infografik ise akıllı telefonların radyasyon değerlerini ortaya koydu ve Apple'ın bu konuda Samsung'dan çok daha üstün olduğu ortaya çıktı.
Zira bu üstünlük iyi bir anlam ifade etmiyor. Çünkü iPhone 4S, Galaxy S3'e oranla çok daha fazla radyasyon yayıyor. Tabii bu radyasyon seviyelerinin insan vücudunda kanser riskini artırmadığının kanıtlandığını da hemen belirtelim.
Yine de az bile olsa radyasyon yemek iyi değildir diyerek, gelin hangi model daha çok SAR değerine sahip birlikte bakalım. SAR değerinin ise bir insan vücudunun akıllı telefondan emdiği radyasyon miktarını ölçen birim olduğunu hatırlatalım.
Görselden de görebileceğiniz gibi, en yüksek SAR değerine Blackberry Bold 9700 sahip.1.17w/kg SAR değeriyle iPhone 4S ikinci sırayı alırken, HTC Evo 4G 1.03 w/KG ile üçüncü, Motorola Droid 4 0.7 w/kg ile dördüncü ve Samsung Galaxy S3, 0.34 w/KG'lik değeriyle son sırada yer almış.
Bu da iPhone 4S'in Samsung Galaxy S3'ten neredeyse üç kat daha fazla radyasyonu insan vücuduna emdirdiğini gözler önüne seriyor. Unutmayın, bir insan bedeninin maksimum maruz kalabileceği değer 1.6 w/KG olarak FCC tarafından belirlenmişti.

ShiftDelete

Bir önceki yazımız olan Siteniz İçin Ücretsiz SEO Analizi Yapın başlıklı makalemizide okumanızı tavsiye ederiz.
İlgili Aramalar:apple iphone 4s, galaxy s3 inceleme, galaxy s3 iphone, galaxy s3 iphone 4s, galaxy s3 iphone 4s karşılaştırma, galaxy s3 iphone 4s karşılaştırması, galaxy s3 iphone 4s mi, iphone 4s mi galaxy s3, iphone 4s vs galaxy s3, karşılaştırma galaxy s3 iphone 4s, samsung galaxy s3

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com