7 Ekim 2012 Pazar

Ucuz tablet savaşı başlıyor!

Ucuz tablet savaşı başlıyor!

Devlerin ucuz tablet yarışı başladı. Piyasaya ilk çıkan 199 dolarlık Google Nexus 7 oldu. Onu Amazon Kindle Fire takip ederken, yarışa 17 Ekim'de iPad Mini de katılacak.

Devler fiyatı 300 doların altında tablet yarışına girdi. Piyasaya ilk çıkan ucuz tablet Google Nexus 7 oldu. Onu Amazon Kindle, BlackBerry Playbook, Microsoft Windows 8 ve diğer android tabletler izledi. Şimdi de Apple iPad Mini'nin tanıtım toplantısının 17 Ekim'de yapılacağı söylentisi doruk noktasına ulaştı. Apple'ın 7 inç ekrana sahip iPad Mini'siyle savaşın daha da kızışacağı belirtiliyor. Fiyatı 300 doların altında, küçük ekranlı, hafif bilgisayarlar tüm dev şirketlerin yeni rekabet alanı olmaya aday. Şimdi şirketler Apple'ın Android platformunun ve Amazon'un hafif ve küçük ekranlı tablet serisinin peşinden gidiyor.
WIFI BAĞLANTISI VAR
Ucuz tablet bilgisayarlarda WiFi ve 3G iki seçenek halinde sunuluyor. Böylece operatörlerin desteğiyle ucuz tabletlerin mobil internet bağlantısı da kolaylaşıyor. Google'ın WiFi bağlantılı Nexus 7 serisinde 3G ve 4G bağlantı seçeneklerinin de sunulması bekleniyor. Aynı seçeneği Amazon'da sağlıyor.
Asıl yarış uygulamadaTabletlerin asıl büyük yarışı ise uygulamada. Bu alanda Android Play, Apple AppStrore, Amazon App Store ve Windows Market arasındaki kavga var. İşe elektronik kitap ile başlayan Amazon, son 2 ayda tanıttığı cihazlarla tablet için güçlü alternatif olacağını kanıtladı. Akıllı telefon ve tablet için yüzbinlerce uygulama Apple ve Google Android kullanıcılarını bekliyor. Microsoft 100 bin rakamına yeni yeni yaklaşsa da ödeme alışkanlıkları çok düşük. Tablet platformunda asıl güçlü rakip ise 26 Ekim'de Microsoft Windows 8 platformu ile gelecek. Daha önce görünen modeller olsa da dünya tanıtımı için beklemek gerekiyor.

teknoloji


İlgili Aramalar:ucuz tabletler,ucuz tablet savaşı başlıyor,ipad mini,nexus 7,app store,blackberry playbook

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com