25 Haziran 2013 Salı

Sony Xperia Z Ultra Resmi Olarak Duyuruldu

Sony Xperia Z Ultra Resmi Olarak Duyuruldu

Sony'nin merakla beklenen telefon-tablet hibridi cihazı Xperia Z Ultra, bugün resmi olarak duyuruldu.

6.44-inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğünde devasa bir ekrana sahip olan Xperia Z Ultra, hem akıllı telefonbazında hem de tablet bazında en güçlü cihazlardan birisi. Telefon olarak baz alındığında sınıfının en büyük ekranlıcihazı olan Xperia Z Ultratablet olarak baz alındığında ise bu seferde sınıfının en ince ve en güçlü cihazı oluyor.
Dünyanın en büyük Full HD ekrana sahip telefonu ünvanını elinde bulunduran Xperia Z Ultra‘nın donanımsal özellikleri dikkat çekiyor.
Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olarak gösterilen Qualcomm'unSnapdragon 800 çözümünü kullanan Xperia Z Ultra, 2.2 GHz hızında çalışıyor. Üründe Krait 400 çekirdeğinin dördüne yer verilirken, grafik işlemleri için Adreno 330 GPU'su kullanılıyor.
Üründe ayrıca 2 GB DDR3 RAM ve 16 GB dahili hafızaya yer veriliyor.MicroSD kart desteği ile hafızasını artırabilen ürün, Android 4.2.2 Jelly Bean ve en son Xperia arayüzünden gücünü alıyor.Xperia Z Ultra da su geçirmiyor.
212 gram ağırlığındaki Xperia Z UltraIP58 sertifikasına sahip olacak. Bu sertifika sayesinde Xperia Z'den daha güçlü bir su direncine sahip olanXperia Z Ultra, 1 metre derinliğindeki sulara yarım saat boyunca dayanabilecek.
SonyXperia Z Ultra'da 8 Megapiksel çözünürlüğünde Exmor RSsensöre sahip bir ana kamera kullanıyor. Bu kamera HDR video ve fotoğraf çekebiliyorken, Full HD video kaydına sahip. Ayrıca cihazın ön kısmında 2 Megapiksel çözünürlüğünde bir kameraya yer verilmiş. Ön kameranın da 1080p video kaydı yaptığının üstünü çizelim.
Son dönemin en popüler bağlantı standardı olan Wireless 802.11 ac, Xperia Z Ultra'daki yerini alıyor. Böylece cihazın kablosuz ağ performansı, kablolu ağlara yakın bir performans sunacak.
Xperia Z Ultra'nın bağlantıları sadece bu kadarla sınırlı değil. HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 5.8 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL ve 150 Mbps DL desteğine ek olarak; Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS / GLONASS ve DLNA desteği mevcut.
Sony Xperia Z Ultra Video


Yeni gelişmeler için takipde kalın.
İlgili Aramalar:Sony Xperia Z Ultra, Xperia Z Ultra çıkış tarihi, Xperia Z Ultra fiyatı, Xperia Z Ultra ne zaman çıkacak, Xperia Z Ultra özellikleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com