17 Mayıs 2013 Cuma

İnceleme: Avea İnTouch 2


İnceleme: Avea İnTouch 2
AVEA, yeni modeli inTouch 2′yi satışa sundu. Giriş seviyesine hitap eden bu telefon, akıllı telefonlarla tanışmak isteyen kullanıcıları hedef alıyor. Bu telefon aslında ZTE‘nin Skate Pro modelinin Avea yazılımlarıyla buluşmuş hali olduğunu da hatırlatalım. 
Ekran
in4
Avea inTouch 2‘de 4 inç boyutlu 400 x 800 TFT dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran teknolojisi ve çözünürlüğü günümüz teknolojilerle kıyaslandığında biraz geri kalıyor. Ancak telefonun fiyatını ve hedef aldığı kullanıcı kitlesini düşündüğümüzde bu oldukça normal.
Avea inTouch 2‘in dokunmatik hassasiyeti de oldukça başarılı.
Donanım – Performans
Gücünü Qualcomm’un MSM7227A 1GHz tek çekirdekli işlemcisinden alan inTouch 2‘de bu işlemcinin yanı sıra 512 MB RAM bulunuyor. Bu donanım özellikleri, telefonun arayüz kullanımı ve basit uygulamalar için oldukça yeterli olsa da, üst düzey oyun ve uygulamalar için biraz yetersiz kalıyor. Ancak telefonun fiyatını ve hedef aldığı kitleyi düşünürsek, bu donanım oldukça normal.
Yazılım
in6
Avea inTouch 2Android 4.0 Ice Cream Sanchwich işletim sistemini kullanıyor. Ancak telefonun arayüzü, Avea tarafından oldukça değiştirilmiş. Öncelikle dikkat çeken Avea’nın 3 boyutlu arayüz ekranı. Bu arayüzde Uygulamalar, Ana ekran, Müzik gibi kategorilerin arasında dolaşabiliyoruz. 3 Boyutlu olmasına karşın bu arayüzün oldukça akıcı çalıştığını söyleyebilirim.
Kamera
Avea inTouch 2′de 5 MP Arka kamera bulunuyor. Bu kamera, giriş seviyesi bir telefona göre oldukça yeterli. Tabi ki bu kamerayla yüksek kaliteli fotoğraflar çekmeyi ummayın. Telefonun bu konudaki tek eksiği ön kamera barındırmaması. Eğer video görüşmesi yapan biriyseniz, ne yazık ki telefonun böyle bir desteği bulunmuyor.
Batarya Performansı
Avea inTouch 2′de 1650 mAh değerinde çıkartılabilir Li-İon batarya bulunuyor. Bu batarya değeri artık 1800-2000mAh değerlerine alıştığımız için biraz düşük gelebilir. Ancak tasarruflu kullanımda 2 gün süren bir batarya performansı görebiliyoruz.
Eğer telefonla çok sık internette gezinen, oyun oynayan biriyseniz batarya ömrünüzün ortalama bir gün olacağını da hatırlatalım. Ancak ortalama bir ekran parlaklığında, çok fazla oyun ve internet kullanımınız olmazsa 2 gün boyunca şarj etmeden telefonu kullanabilirsiniz.
SON
Avea inTouch 2, tarifeye ek 1TL’den başlayan fiyatlarla veya 450 TL nakit fiyatıyla satılıyor.Avea inTouch 2‘yi eğer akıllı telefonlarla tanışmak istiyorsanız veya giriş seviyesi Android tabanlı bir telefon arıyorsanız mutlaka bakmanız gereken bir ürün olmuş.

Teknik Detaylar
Ekran4.0 inç (480x800)
İşlemciQualcomm ARMv7 1.0 GHz
İşletim SistemiAndroid 4.0.4
Kapasite4 GB (microSD kart ile 32 GB)
Kamera5 MP
Bağlantılar3G, microSD, Wi-Fi, GPS, Bluetooth
Boyutlar & Ağırlık123 x 63.5 x 10 mm, 130 gram
TECHNO-LABS

İlgili Aramalar: Avea İnTouch 2,Avea İnTouch 2 İnceleme,Avea İnTouch 2 Teknik Özellikleri,Avea İnTouch 2 Tarifesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com