20 Nisan 2013 Cumartesi

Hangi Bilgisayar (Laptop) Markaları Daha İyidir?

Artık birçoğumuz bilgisayar alıyoruz. Fakat lütfen gittiğiniz bilgisayar satış noktalarındaki adamların söylediklerine inanmayın çünkü onlar sizin akrabanız bile olsa sizin ihtiyacınız doğrultusunda değil kendi ceplerine girecek olan parayı düşünürler. Merak etmeyin ben çoğu kez teknoloji mağazalarında araştırmalar yaptım ve birçok kişinin ayakta ne kadar hızlı dolandırıldığına bizzat şahit oldum.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki aşağıda anlatacağım bilgisayar markaları benim gözlemlediğim ve birçok platform, arkadaş çevresi sayesinde edindiğim tecrübelerdir.
Öncelikle hepiniz iyi olsun güzel olsun donmasın arızalanmasın gibi isteklerde bulunursunuz. Bazılarımız ise oyunların hepsini kaldırsın benim için yeter anlayışındadır ve ona göre bilgisayar arar. Şimdi anlatacağımız konulara dikkat kesilin öyleyse.
Samsung: Telefonlarını pek beğenmem fakat bilgisayarlarını test ettim. Isınma problemi, arızalanma ve yere falan düştüğünde parçalanmalara karşı en aza indirgenmiş bilgisayarlardan. Fakat tam olarak çok kaliteli diyemeyiz fakat en iyilerinden.
Dell: Kendisi dünyanın en çok satan bilgisayar markası. Ve en iyi servis ağına sahip. Fakat en sağlam bilgisayar yolunda ilerlemelerinden vazgeçtilerki son zamanlarda artan kırılma olaylarıyla karşılaşıyoruz ve üstüne ısınma problemleri de yok değil.
Apple: Aslında firma çok iyi bilgisayarlar üretiyor fakat daha çok en yükseklerde gözü olanlar için değil dengede duran orta kesim kullanıcılara hitap ediyor. Fakat fiyatları Türkiye’de biraz daha iyisini alalım derken biraz cep yakabiliyor.
Asus: Bu firmaysa Dell’den sonra en çok satan ikinci firma. Ve adı da pek sorunlara karışmamış firmalardan. Arkadaş çevresinden edindiğim bilgilere göre çok iyi performans özelliklerine ve donanımsal bileşenlere sahip. Fakat pek uzun süreli kullanmadığım için tam olarak birşey söyleyemiyorum.
Lenovo: Kendisi dünyanın en iyi sunucu üreten firması olan IBM’in bilgisayar alanındaki normal kullanıcılara hitap eden markası. Ve IBM markasının altyapısından aldığı güçle büyük başarılara imza atıyor. Ve servis ağları olsun donanım olsun performans olsun en iyilerinden birisi olmayı haketmiş bir marka.
Sony: Firmanın bilgisayarları iyi fakat markasının baya prestijli olmasından dolayı cep yakıyor. Aynı Apple’da olduğu gibi.
Toshiba: Bilgisayarları performans açısından iyi fakat artık pek tercih edilmiyor gibi duruyor. Çünkü birkaç yıl önceye kadar ısınma problemleri çok olan bir firmaydı. Halen ne durumdadır pek araştırmadım beni mazur görün.
Burada yazılan bilgisayarlar en iyileri bence diğer markalara bakmayı denemeyin.
(*) Listede yazılan markalar hiçbir sıraya tabi tutulmadan sallamasyon bir edayla yazılmıştır.

İlgili Aramalar: Apple, Apple Laptop, Asus, Dell, Dell Bilgisayar, Dell Laptop, Hangi Bilgisayarı Almalıyım?, Hangi Laptop Markası İyi?, Hangi Laptopu Almalıyım?, Hangi Marka Daha İyi?, Lenovo, Samsung, Sony, Sony Bilgisayar, Sony Laptop, Toshiba

1 yorum:

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com