8 Nisan 2013 Pazartesi

Mars’a Gitmek Ne Kadar Sürer?

Mars’a Gitmek Ne Kadar Sürer?

Uzay ile ilgili belgesellerde gezegenimize epey yakın gibi görünenMars‘ın aslında ne kadar uzak olduğunu anlamak istiyorsanız, hoş bir paylaşımla karşınızdayız sevgili Techno-Labs takipçileri. David Paliwoda ve Jesse Williams tarafından hazırlanan Distancetomars.com sitesi, Mars’a sanal bir yolculuk yapmanızı sağlıyor.
Dünyamızı 100 piksel genişliğinde varsayıp sizi 428.000 piksel uzağa götüren simülatör, Mars’a yapılması muhtemel yolculuğun ne kadar uzun ve zorlu olacağını zihninizde canlandırmanıza yardımcı oluyor. Mars’a yolculuk yapmak günümüzün uzay teknolojileriyle 150 gün sürüyor. Bu yolculuk, ışık hızının 3 katı yüksek hızda ilerleyen bir simülatörde bile epey uzun sürüyor.
Eğer siz de pikseller dünyasında Mars’a yolculuk yapmak istiyorsanız, bu bağlantıyı tıklayıp ekranın alt kısmında bulunan oku takip edin. Herkese iyi yolculuklar.
İlgili Aramalar: bilim,distancetomars,dünya,dünyadan marsa yolculuk,mars,mars serüveni,mars yolculuğu,mars yolculuğu ne kadar sürer,marsa olan uzaklık,marsa yolculuk,uzay

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com