22 Temmuz 2013 Pazartesi

HTC One mini ve Sony Xperia SP Karşılaştırma

HTC One mini ve Sony Xperia SP Karşılaştırma
HTC yeni modeli One Mini geçtiğimiz günlerde resmileşirken, Sony ise Xperia SP adlı modelini mart ayı içerisinde tüketicilerin beğenisine sunmuştu. İki telefonu kıyaslıyoruz.
HTC One mini ve Sony Xperia SP Karşılaştırma

One mini daha yeni nesil bir LCD panel kullanması, inç başına düşen piksel yoğunluğu ve Gorilla Glass 3 sayesinde rakibi karşısında bu alanda üstünlük sağlamakta. Sony’nin TFT LCD ekranı ise kullanıcılardan bir hayli eleştiri almaktadır. Japon üretici özellikle Xperia Z Ultra modeli akıllı telefonlarda başlattığı Triluminos teknolojisiyle görüntüleme noktasında önemli bir gelişme elde etti.
İşlemci güçlerine baktığımızda ise One mini’de yer alan Snapdragon 400 daha yeni bir işlemci sunuyor. Fakat Xperia SP daha hızlı saat frekansı ile farkı kapatıcak güçte ayrıca Xperia SP, Adreno 320 ile grafik birimi noktasında daha güçlü bir yapı sunmakta.
One mini’nin 4 ultrapiksel kamerası  görüntü işleme çipi sayesinde ve ultrapiksel sensörle daha net çekimler sağlamakta.
Fotoğraf çözünürlüğünde ise Xperia SP’nin rakibinden daha önde olduğu belirtelim.
İki telefonun bellekleri 1GB ancak dahili depolama biriminde One mini’nin 16GB’la önde.Dezavantaj bir durumu ise microSD kart desteğinin olmaması, Xperia SP ise 32GB’a kadar microSD kart desteği sunmaktadır.
Pil konusunda ise Xperia SP 2.370mAh ile One modelinden de daha yüksek bir pil sunmakta.
Xperia SP ülkemizde 1.200-1.300 civarı bir fiyatla satışta. One mini ise Avrupa’da 1.250 liradan ön siparişe açılırken, ülkemiz fiyatının ise 1.300-1.4000 lira seviyesinde olması bekleniyor.
İlgili Aramalar:Xperia SP,One Mini,HTC One Mini ve Sony Xperia SP Karşılaştırma

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com