30 Haziran 2013 Pazar

EcanBlog Bu Haftanın(24-30 Haziran) Yazıları

EcanBlog Bu Haftanın(24-30 Haziran) Yazıları

Bu hafta sizlere paylaştığımız vizyondaki filmler,android uygulamaları,mobil dünya ve teknoloji-internet dünyasındaki gelişmelerini bir yazı ile sizlere özetliyoruz.
Dev ekranlı akıllı telefonu Galaxy Note 3 için heyecan verici bir iddia ortaya atıldı.Super AMOLED, LCD ve bükülebilir AMOLED olmak üzere üç farklı panel teknolojisi kullanılacak. Galaxy S4’ün satışlarındaki düşüş ve LG’nin bükülebilir AMOLED ekran konusundaki önemli çalışmaları yatıyor. Samsung, LG’den önce bu teknolojiye sahip bir cihazı satışa sunmak istemiş olabilir.
iPhone modelinin ilk görüntüsü ortaya çıktı. Ucuz iPhone’un Foxconn çalışanlarından biri tarafından sızdırıldığı iddia ediliyor. Yeşil renk seçeneğinin yanı sıra bütçe dostu iPhone modelinin sarı, mavi, pembe ve beyaz olmak üzere farklı renk seçeneklerinin de olması bekleniyor. Şuan için teknik özellikleri ve nasıl fiyatlandırılacağı bilinmeyen ucuz fiyatlı iPhone modeliyle ilgili gelişmeler için bizi takip edin.
İşte bu hafta vizyona giren filmler. İyi seyirler.
Dünya: Yeni Bir Başlangıç (After Earth),Ölüm Kapanı (Don’t Click),Hayalet Öğrenciler (Promocion Fantasma),Dehşet Kaseti (VHS 2),Kayıp Umutlar (Promised Land),Aşk Taktikleri (La stratégie de la poussette)
Bugünkü inceleme  ürünümüz Scosche firmasının karizmatık kulaklığı, RH600w 
Android kullanımını kolaylaştıran bir launcher ve oldukça hızlı.Google Play Store’da aldığı puan 4,6
Mozilla, internet tarayıcısı Firefox için 4. nesil logosunu tasarladı. Daha az doku kullanılmış ve karmaşıklığında azaltmalara gidilmiş, parlak bir yapıdaki logo yine oldukça şık gözüküyor.Yeni logosunu ilk kez Firefox 23 Beta ile görücüye çıkarıyor.
Windows 8.1 ön izleme sürümünün ISO dosyaları hazır ve indirilebilir durumda. Başlat tuşunu geri getiren ve bunun yanında birçok değişikliği de beraberinde getiren bu sürümü denemek istiyorsanız Microsoft kendi internet sitesinden Türkçe seçeneğiyle bu sürümü indirmek mümkün.
Saf Samsung Galaxy S4 ve HTC One modelleri Google Play’de ön satışa çıktı. Her iki modelde de Android işletim sisteminin saf ara yüzünü kullanıyor.Android Jelly Bean sürümüne sahip bu telefonlar herhangi bir eklenti bulundurmadan kullanıcılara saf Android deneyimi sunuyor. Samsung Galaxy S4 649 dolar, HTC One ise 599 dolardan satılacak.
Sosyal medyanın hükümetlere bilgi paylaşıp paylaşmadığı konusunda ilginç tartışmalar yaşanmıştı. Facebook konu ile ilgili resmi açıklama yaptı. İşte o açıklama "..."
99 dolar değerinde Android tabanlı oyun konsolu Ouya satışa çıktı. Teknik özellik bakımından Xbox, PlayStation ve Nintendo gibi üst düzey konsollarla rekabet edecek seviyede olmasa da kullanıcılarına eğlenceli zaman geçirmeleri için alternatif oluyor.
Internet Explorer’ın son sürümü IE 11‘in de kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ortaya atılan iddialara göre IE 11, Skype benzeri sesli görüşme hizmetleriyle çok iyi anlaşacağa benziyor. MyDigitalLife forumunda ortaya atılan iddiaya göre Windows 8.1 ile birlikte kullanıma sunulacak olan Internet Explorer 11′de “Click to Call” adı verilen bir özellik bulunacak.
Samsung, Galaxy S4′ün hemen ardından, Galaxy S4 Mini‘yi de tanıttı. Telefonun ne zaman raflarda olacağı halen kesin değil ama bizim tahminimiz, Avrupa ve Amerika için Temmuz ayının ortaları.
Sony’nin merakla beklenen telefon-tablet hibridi cihazı Xperia Z Ultra, bugün resmi olarak duyuruldu. 6.44-inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğünde devasa bir ekrana sahip olan Xperia Z Ultra, hem akıllı telefonbazında hem de tablet bazında en güçlü cihazlardan birisi.
Battlefield 4, Frostbite 3 teknolojisini ön planda tutmayı tercih ediyor.Oyun Frostbite 3 teknolojisi ile son derece gerçekçi oluyor. Merakla beklenen oyunun 4. serisi için geri sayım devam ederken Frostbite 3 teknolojisi göz önünde bulunduran bir video yayımlandı.
Firefox’un yeni sürümü Firefox 22‘nin kurulum dosyalarını kendi resmi sunucuları üzerine yükleyerek, kullanıcılara sundu.
21 Haziran 2013 itibarıyla yeni sembolünü logosu ile birlikte kullanmaya başladığını duyurdu. Logoda cep telefonlarından alıştığımız, telefonun sinyal alma gücünü sembolize eden ve kapsama alanını tarif ederken kullanılan çizgilerin bir araya geldiği görülüyor. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Siz Avea’nın yeni logosu için ne düşünüyorsunuz?
HTC One‘ın Windows Phone işletim sistemine sahip bir modeli gelebilir. Ekranının 4 ila 5 inç arasında bir değerde olacağı söylenen bu model Android’li olan modelinin birebir aynısı olmayacak. Windows Phone’lu HTC One, tatil sezonunda satışta olacak.
Comodo Security Solutions tarafından geliştirilen Battery Saver – Free uygulamasını kullanarak, Android cihazınızın şarjının daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.Android cihazınızın şarjının daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.
24-30 Haziran tarihleri arasında bu haberleri sizlerle paylaştık.
İlgili Aramalar:Haftanın Android Uygulaması: Battery Saver,Windows Phone İşletim Sistemli HTC One Geliyor,Avea logosunu değiştirdi!,Firefox 22 Yayınlandı!,Battlefield 4, Frostbite 3 teknolojisi ile son derece gerçekçi oluyor,Sony Xperia Z Ultra Resmi Olarak Duyuruldu,Ön İnceleme: Galaxy S4 Mini,Internet Explorer 11′in yeni özellikleri,99$’lık oyun konsolu!,Facebook: “Kullanıcı Bilgilerini Vermiyoruz”,Samsung Galaxy S4 ve HTC One Google Play’de Satışda,Windows 8.1 ISO Dosyaları Hazır İndir,Mozilla Firefox’un Logosu Değişti,Günün Android Uygulaması: Smart Launcher,İnceleme: Scosche RH600w Kulaklı,Vizyona Giren Filmler,Ucuz iPhone’un İlk Görüntüsü Ortaya Çıktı,

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com