29 Kasım 2012 Perşembe

ASUS VivoBook S400CA İnceleme; Özellikleri ve Fiyatı

Bilgisayar İnceleme

Piyasaya Windows 8'in çıkmasıyla birlikte sıradışı dizüstü bilgisayarlar gelmeye başladı. Özellikle Ultrabook modelleri, dokunmatik devrimiyle yeniden şekillenerek bambaşka bir boyut kazandı. Bu incelememizde sizlere, ASUS'un dokunmatik ekranlı Windows 8 Ultrabook'u S400CA'yı sunacağız. ASUS S400CA'nın detayları sizlerle. 
Tasarım
ASUS Zenbook serisinin incecik Ultrabook modellerine oranla kalın görünen ASUS S400CA, dokunmatik ekran avantajını kullanabilmek adına incelik ve hafiflikten biraz feragat edilerek tasarlanmış. S400CA'nın gövdesi en kalın noktada 2,1cm, bilgisayarın ağırlığı ise 1,8kg. 
Fırçalanmış aluminyum kapağa sahip olan S400CA, kalitesini ilk bakışta hissettiriyor. Bilgisayar hem şık, hem de sağlam görünüyor. 
ASUS S400CA'nın kapağını açtığımda dikkatimi çekenler, aluminyum gövde yüzeyi, alçak profilli çiklet klavye, çoklu dokunuş destekli geniş touchpad ve SonicMaster logosu oluyor. 
S400CA'nın klavyesinin tuşları yumuşak basış hissine sahip. Klavyede maalesef geri aydınlatma bulunmuyor. Tuşların dizilimi ve boyutu ideal görünüyor. Ok tuşlarının büyük tasarlanmış olması beni sevindiriyor. 
Touchpad oldukça geniş ve dokunuş hissi çok hoş. Parmağınız touchpad üzerinde rahatça kayıyor, rahatsızlık hissetmiyorsunuz. Tek parçadan oluşan touchpad, Apple MacBook modellerinde olduğu gibi bastırarak tıklama imkanı sunuyor. 
Touchpad'in istediğiniz noktasına bastırarak tıklama yapabiliyorsunuz. Ayrıca touchpad'de çoklu dokunuş avantajı bulunuyor. 
Ekranla klavyenin birleşim noktasında ısı iletim ızgarası dikkat çekiyor. Bilgisayarın daha az ısınmasını sağlayan ısı iletim ızgarasının bu noktada konumlandırılması oldukça mantıklı. Böylece bilgisayarınızı diz üstünde daha rahat kullanabiliyorsunuz. 
Giriş - Çıkış Noktaları
ASUS S400CA'nın sol yanında Kensington kilidi, iki adet USB 2.0 yuvası, ses/mikrofon girişi ve SD kart okuyucu bulunuyor. 
Sağ yanda ise güç girişi, Ethernet yuvası, D-SUB (VGA) ekran bağlantı noktası, HDMI bağlantı noktası ve bir adet USB 3.0 yuvası göze çarpıyor. 
Bilgisayarın arkasında ve önünde herhangi bir giriş - çıkış noktası bulunmuyor. ASUS S400CA bir Ultrabook olarak tasarlandığı için bu bilgisayarda daha fazla giriş-çıkış noktası aramak yanlış olur. Belki USB 2.0 yuvaları yerine USB 3.0 tercih edilebilirdi. Kalan kısımda herhangi bir sorun bulunmuyor. 
ASUS S400CA, sunduğu imkanlardan ötürü birçok Ultrabook modeline göre kalın ve ağır kalsa da tasarım konusunda takdiri hak ediyor. Standart dizüstü bilgisayarlara oranla epey ince ve hafif yapıya sahip olan S400CA, tasarımda şıklık ve kaliteyi bir araya getiren bilgisayarlardan biri. 
Ekran
ASUS S400CA'da; 14" boyutlu, 16:9 en-boy oranlı, 1366x768 piksel çözünürlüklü ve LED arka aydınlatmalı dokunmatik ekran bulunuyor. Ekranın parlak camı çizilmezlik özelliğine sahip değil, ancak kullanım tecrübem doğrultusunda kolay kolay çizilebilecek bir materyalden üretilmemiş olduğunu gözlemledim. Ekrana dokunurken kendinizi tedirgin hissetmiyorsunuz. 
ASUS S400CA'nın ekranı parlaklık ve renklilik konusunda başarılı, ancak görüş açısı genişliği konusunda pek doyurucu değil. Ekrana geniş açılardan baktığınızda renklerde ve parlaklıkta ciddi değişimler görülüyor. ASUS tabletlerde karşılaştığımız IPS panellerin ardından bu ekranın görüş açısı bana epey dar geldi. 
14 inç boyutlu ekranın çözünürlüğü de günümüzün üst düzey mobil cihazları düşünüldüğünde biraz düşük kalıyor. Artık 5 inç ekranlı akıllı telefonlarda bile 1920x1080 piksel çözünürlük görmeye başladığımızı göz önünde bulundurursak, 14 inç ekranda 1366x768 pikselin yeterli kaliteyi sunmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 
Ekranın dokunmatik kullanım performansıysa gayet iyi. Windows 8 işletim sisteminin dokunmatik kullanıma uygun yapısının da yardımıyla, S400CA üzerinde oldukça hoş bir dokunmatik tecrübesi sizleri bekliyor. Ekran, dokunuşlarınızlı hızlı algılıyor ve parmağınız ekranın üzerinde rahatça kayıyor. S400CA'yı kullandıktan sonra Ultrabook modellerinde dokunmatik ekran bulunması gerektiğini düşünmeye başladım. 
Donanım - Performans
ASUS S400CA'nın ofisimize gelen modeli; 1,8GHz Intel Core i3 3217U işlemciye, 6GB RAM'e, 24GB SSD + 320GB 5400RPM depolama alanına ve Intel HD Graphics 4000 grafik çözümüne sahipti. Bilgisayar bu donanımla akıcı bir kullanım performansı sunuyor, ayrıca SSD diskin avantajı ve Windows 8 avantajıyla sadece 8 saniyede açılıyor. 
Bilgisayarın açılış ve kullanım hızı yüksek olsa da, oyun severler ASUS S400CA'dan çok hoşlanmayabilir. Çünkü Intel HD grafik çözümleri halen güçlü oyunları çalıştırabilecek kapasiteye sahip değil. Dolayısıyla bu bilgisayara benchmark ya da oyun testi yapmaya gerek duymuyorum. 
ASUS S400CA'nın konfigürasyon yelpazesi oldukça geniş. Bu bilgisayarın Intel ULV Pentium 987, Celeron 847, Core i5 3317U ve Core i7 3517U işlemci seçenekleri, 8GB'a kadar RAM desteği ve 24GB SSD + 500GB 5400RPM depolama alanı opsiyonu bulunuyor. S400CA'nın en üst konfigürasyonlu modeli işlem gücü açısından ofisimize gelen modele oranla epey yüksek. Ancak bu bilgisayarın en üst modelinin bile oyun konusunda çok ümit vaat etmediğini belirtmeliyim. ASUS S400CA daha çok gündelik kullanım ve multimedya işlemleri için tasarlanmış bir Ultrabook. 
ASUS S400CA'nın donanım ve performansı hakkındaki bilgiler verip batarya ömrüne değinmesek olmaz. S400CA, batarya ömrü konusunda orta-üst seviyede bir Ultrabook. Ekran ışığını makul bir seviyede tutup film izlediğinizi varsaydığımızda, bu bilgisayarı tam şarjla 5 saat kullanmanız mümkün. Piyasada daha yüksek kullanım süresi imkanına sahip Ultrabook'lar mevcut, ancak ASUS S400CA'nın kullanım süresine kısa dersek acımasız davranmış oluruz. Mobil kullanımda 5 saatlik kesintisiz kullanım oldukça makul.
Yazılım
Windows 8 Pro işletim sistemiyle çalışan ASUS S400CA, ASUS'un dahili yazılımlarıyla zenginleştirilmiş. Bu dahili yazılımlar arasında en çok dikkat çekenler, bilgisayarın güç tüketimini kolayca ayarlayabileceğiniz Power 4 Gear ve 3 yıl boyunca ücretsiz kullanılabilen bulut depolama alanı ASUS WebStorage oluyor.
S400CA'yı satın aldığınızda 32GB ekstra bulut depolama alanına sahip oluyorsunuz. Bu doğrultuda eğer İnternet bağlantısını sıkça kullanan biriyseniz sabit diskinizden 32GB kâr etme olanağınız mevcut. 
Kalan kısımda Windows 8'e değinmek istiyorum. Windows 8 şu an itibarıyla tartışmaya açık bir yapıda. Daha çok dokunmatik ekran kullanmayı sevenlerin hoşlanacağını düşündüğüm Windows 8, eğer henüz bu işletim sistemini denemediyseniz alışmakta epey zorlanacağınız bir yapıya sahip.
Windows 8'i kullanırken eliniz sıkça Windows tuşuna gidecek. Kısayollar yerine canlı blokları kullanmanız daha mantıklı olacak. Sonuç olarak ASUS S400CA'nın kullanımı ilk bakışta biraz zor gelse de, kısa bir alışma sürecinin ardından keyifli. 
Techno-Labs Yorumu
ASUS S400CA, güncel ve sıradışı bir Ultrabook arayanlar için ideal seçeneklerden biri. Bilgisayarın dokunmatik ekrana sahip olması, şık tasarımı ve SSD depolama alanıyla desteklenmiş olmasından kaynaklanan performansı başlıca artıları. S400CA'nın en dikkat çekici handikapıysa ekranı. Ekran, dokunmatik kullanım konusunda herhangi bir sorun yaşatmıyor olsa da, görüş açısı genişliği konusunda kaygılandırıyor. 
Sonuç olarak ASUS S400CA'yı; niyeti oyun oynamaktan çok gündelik kullanım olan, Windows 8'in keyfini çıkarmak isteyen ve hem dokunmatik ekran hem de klavye-touchpad kullanımını bir arada taşımak isteyen kullanıcılara tavsiye ediyoruz. ASUS'un kalitesi ve desteği, S400CA kullanıcılarını memnun bırakacaktır diye düşünüyoruz. 
Puan: 7,5 / 10
Fiyat: 1800TL-2100TL arası (Fiyat aralığı konfigürasyona göre değişiklik gösterir)
Teknik Özellikler
İşletim Sistemi : Windows 8
Anakart Chip Set (Yonga Kümesi) : Intel HM76
İşlemci : Intel® Core™ i7 3517U / Intel® Core™ i5 3317U / Intel® Core™ i3 3217U ve 2365U / Intel® ULV Pentium® 987 /
Intel® ULV Celeron® 847 
Hafıza (RAM) : 4/6/8 GB
Depolama: SSD: 24GB Hard Disk Kapasitesi : 320GB / 500GB
Ekran Boyutu : 14,0"
Ekran Tipi : LED Dokunmatik
Ekran Kartı Markası : Intel
Ekran Kartı Çipseti : HD Graphics 3000/4000
Ekran Kartı Kapasitesi : Paylaşımlı
Çözünürlük : 1366 x 768
Kablolu Ethernet LAN : Var
Wi-Fi : 802.11 b/g/n
Bluetooth : Bluetooth 4.0
HDMI : Var
USB : 1 x USB 3.0; 2 x USB 2.0
Kart Okuyucu : SD/ MMC
Pil Tipi : 6 Cell Li-ion
Webcam : HD Web Kamerası
Boyutlar : 33.9 x 23.9 x 2.1 cm
Ağırlık : 1,8 kg
// KAYNAK:TECHNO-LABS


İlgili Aramalar:ASUS VivoBook S400CA,ASUS VivoBook S400CA İnceleme,ASUS VivoBook S400CA Fiyatı,ASUS VivoBook S400CA Özellikleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com