15 Kasım 2012 Perşembe

MSI GT683R İnceleme;Özellikleri ve Fiyatı

Bilgisayar İncelemeleri
Oyun oynamak için bir dizüstü bilgisayar mı arıyorsunuz? O zaman, MSI GT683R'ye bir göz atmalısınız.
Oyun masaüstü bilgisayarda oynanır düşüncesi artık geçersiz oldu. Özellikle NVIDIA ve Intel’in dizüstü bilgisayarlar için geliştirdikleri CPU ve GPU’lar sayesinde oyunculara hitap eden güçlü modellerden oluşan bir dizüstü bilgisayar sınıfı ortaya çıktı.

Oyuncular İçin MSI
Anakart ve ekran kartlarıyla tanınan MSI, oyunculara yönelik dizüstü bilgisayar serisine de sahip. Firmanın bu serisinin en üst modellerinden biri de GT683R adındaki ürün. MSI GT683R, sadece üst seviye donanım bileşenleri ile değil, sahip olduğu tasarım ve ekstra özelliklerle de üst seviye bir model olduğunu gösteriyor.
MSI GT683R’yi yakından tanımaya dış tasarımıyla başlayalım.
Oyun için tasarlanan dizüstü bilgisayarları ilk bakışta tanımak mümkün. MSI GT683R de heybetli yapısıyla bu geleneği sürdürüyor. 15,6 inç boyutunda ekrana sahip olan ürün yaklaşık 3,5 kg ağırlığında. Buradan cihazın yanınızda sürekli taşıyabileceğiniz türden bir dizüstü bilgisayar olmadığını anlayabilirsiniz. Dev boyutlardaki şarj aletini de hesaba katarsak ürünü bir yerden bir yere taşımanın bir hayli yorucu olduğunu söyleyelim. Gerçi bunu bir eksi olarak görmek hata olur çünkü cihazın taşınabilir olma gibi bir iddiası yok. Hatta, rakibi olarak görebileceğimiz masaüstü bilgisayarlara göre bir hayli rahat taşınabildiğini bile söyleyebiliriz.
Turuncu LED
MSI GT683R’nin dış kısmı parlak siyah renkte. Orta kısımda ışıklandırılmış bir MSI logosu bulunuyor. Bunun yanı sıra kenarlarda da turuncu renkte yanan LED ışıklar bulunuyor. Bu ışıkların nasıl yanıp söneceğini ayarlayabildiğiniz gibi çaldığınız müziğe göre tepki vermesini de sağlayabilirsiniz.
Kapağı kaldırdığımızda ise siyahın yanına kırmızı ve gri renkli detayların eklendiğini görebiliyoruz. Ekranın çerçevesi yine parlak siyah renkte fakat klavye ve çevresinde gri ve kırmızı hatlar da yer alıyor. Klavyenin yukarısında bulunan hoparlörler ve tuşların görüntüsünün cihazın genel tasarımını daha da etkileyici hale getirdiğini söyleyelim.
Giriş Çıkışlar
Cihazın bir yanında iki adet USB 3.0 girişi, bellek kartı okuyucu ve bir adet de USB 2.0 girişi görülüyor. Bu kısımda ayrıca havalandırma çıkışı var. Diğer yana baktığımızda ise ses girişleri, USB 2.0 girişi ve DVD yazıcıyı görüyoruz. Bu seviye bir üründe Blu-ray sürücünün olmamasını eksi hanesine yazmak durumundayız.
Giriş çıkışlar sadece iki yanda değil. Ürünün arka tarafında da HDMI ve VGA çıkışları bir adet eSata girişi ve şarj bağlantısı bulunuyor.

MSI GT683R’nin gayet rahat bir klavyesi var. Birbirinden ayrı olarak duran tuşların boyutları iyi ayarlanmış. Tuşlara basıldığında alınan his de alışmayı kolaylaştırıyor. Yön tuşları, Space, Shift ve Backspace gibi tuşların büyük olması önemli birer artı. Yan kısımda tam nümerik klavyenin olması da kullanımı kolaylaştırıyor. Oyunlarda sıkça kullanılan yön ve W,A, S, D tuşlarının üstü kırmızı renkte. Klavyenin en çok göze çarpan eksisi ise alttan ışıklandırmalı olmayışı, bu nedenle karanlıkta oyun oynarken ya da bir şeyler yazarken zorlanabilirsiniz. Ayrıca Enter tuşunun da biraz küçük olduğunu söyleyemeden edemeyeceğiz.
Ekstra Tuşlar
Klavyenin üst kısmındaki bölümde çeşitli tuşlar bulunuyor. Bu tuşlar ile parlaklığı film seyretmek için otomatik olarak ayarlayan Cinema PRO modunu açabilir, performansı artıran  Turbo moduna geçebilir, fan hızını artırabilir, WiFi, Bluetooth ve yan kısımlardaki LED’leri açıp kapatabilirsiniz. Orta kısımda bulunan kalkan şeklindeki açma kapama tuşunun da gayet hoş durduğunu söylemek gerek.
Bu tuşların iki yanında, daire şeklindeki iki adet hoparlör de dikkatlerden kaçmıyor. Dynaudio markasını taşıyan hoparlörler, dizüstü bilgisayar standartlarının epey üzerinde bir ses kalitesi elde edebiliyorsunuz. Sesin gayet kuvvetli olduğunu da belirtelim. Müzik dinlerken bas sesler çok yeterli olmasa da oyun oynarken ve film izlerken sesler epey etkileyici oluyor. THX desteği sayesinde filmlerde ekstra bir ses kalitesi de elde edebiliyorsunuz.
Ekran Kalitesi
15,6 inç boyutundaki ekranın görüntü kalitesi üst seviyede. 1920 x 1080 çözünürlük sunan ekranda görüntüler çok keskin ve net. Bu kadar yüksek çözünürlüğün tek eksisi ekrandaki ikonların biraz küçük olması. Renkler de çok gerçekçi. Ekran hem oyunlar hem de filmler için ideal. Ekranda gözümüze çarpan nadir eksilerden biri ise görüş açılarının dar olması. Biraz yandan ya da üstten baktığınızda renklerin bulandığını fark edebilirsiniz. Parlaklık konusunda ise ekran hiçbir sıkıntı yaşatmıyor.

Oyun için tasarlanan bir dizüstü bilgisayardan en başta beklenen şey performanstır. MSI GT683R sahip olduğu üst seviye donanım ile yüksek performans vaat ediyor. Üründe Intel’in dizüstü platformundaki en gelişmiş işlemcilerinden biri olan Core i7 2670QM bulunuyor. 2,2 GHz’de çalışan bu 4 çekirdekli işlemci HyperThreading özelliği ile birlikte sekiz işlem birimi şeklinde çalışabiliyor. Ayrıca Turbo Boost özelliği sayesinde, çok çekirdek gerektirmeyen uygulamalarda hız 3,1 GHz’e çıkabiliyor.
NVIDIA ve Diğerleri
İşlemciye NVIDIA GeForce GTX 560M grafik yongası eşlik ediyor. 1,5 GB GDDR5 belleğe sahip olan GTX 560M dizüstü platformunda görebileceğimiz en üst seviye seçeneklerden biri.  Tüm bunların haricinde 12 GB DDR3 RAM de genel performansa katkıda bulunuyor. GT683R’de her biri 750 GB kapasiteli iki adet sabit disk bulunuyor. Toplam 1,5 TB’lık kapasite birçok kullanıcının ihtiyaçlarını rahatça karşılayacaktır.
MSI GT683R’ın genel performansını yukarıdaki grafikten görebilirsiniz. Elbette sentetik benchmark yazılımlarının haricinde çeşitli oyunları da deneme fırsatı bulduk. Son dönemde piyasaya çıkan Skyrim, Batman: Arkham City, Call of Duty: Modern Warfare 3 ve Battlefield 3’ü akıcı bir şekilde oynayabildik. Performans konusunda sıkıntı yaşatmayan ürün, fan hızını artırırsanız ısınma ile ilgili de hiçbir sorun yaşamayacağınızı söyleyebiliriz. Fan hızını artırınca cihazdan gelen gürültünün büyük ölçüde arttığını söylemeden edemeyeceğiz.
Pil Ömrü
Bu tip dizüstü bilgisayarlarda uzun pil ömrü aramak hata olur. Güçlü donanım ve kaliteli ekranı uzun süre çalıştırabilecek bir pil henüz yok. MSI GT683R’nin pili de yaklaşık 1,5 saat içinde tükeniyor. Elbette ekran parlaklığını düşürüp, her an gerekli olmayan bazı özellikleri kapatırsanız daha uzun süre kullanabilirsiniz fakat MSI GT683R’yi alırsanız büyük oranda şarja takılıyken kullanacağınızı önceden söyleyelim.



Sonuç Olarak
Oyuncular dizüstü bilgisayar tasarlayan belli başlı birkaç marka var. MSI da bunlar arasında önde gelenlerden biri. Bu alanda şimdiye kadar kendini kanıtlamış olan MSI, GT683R ile de kendisinden beklenenleri fazlasıyla sunabiliyor. Ekran kalitesinin yüksek olması, performansın beklentileri karşılaması ve bunların üzerine ses kalitesinin de iyi olması, MSI GT683R’yi oyun oynayabileceği bir dizüstü bilgisayar arayanlar için iyi bir tercih haline getiriyor.
Fiyat: 3800 TL
Puan: 8/10
// KAYNAK:TECHNO-LABS

İlgili Aramalar:MSI GT683R,MSI GT683R İnceleme,laptop incelemeleri,bilgisayar incelemeleri,MSI GT683R özellikleri,MSI GT683R fiyatı 

2 yorum:

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com