6 Temmuz 2012 Cuma

Ünlü Firmaların Logoları ve gizli anlamarı

Tasarım Çalışmaları
Şimdiye dek bu logolarla çok fazla karşılaştık.Peki bu logoların içinde saklanan şifreleri fark ettiniz mi ? BTnet'in hazırladığı bu galeride gizlenen anlamları öğrenerek bu logolara eski gözle bakamıyacaksınız.
İşte profesyonel tasarımcıların harika çalışmaları.



Unilever, gıda ve temizlik başta olmak üzere sayısız ürüne sahip bir şirket. Unilever’in logosunu oluşturan her bir detay, bu ürün gruplarından birini simgeliyor.

Özellikle üçgen şeklinde kesilmiş çikolatalarıyla damaklarda tat bırakan Toblerone’nin logosu sıradan bir dağ manzarasına benziyor. Ta ki manzaranın içinde yer alan ayıyı görene dek.

Oracle tarafından satın alınan Sun’un logosu, hangi yönden bakarsanız bakın Sun yazısını oluşturacak şekilde tasarlanmıştı. Logoyu tasarlayan ise bir sanatçı değil, üniversite profesörüydü.

Tavus kuşundan sevgilerle NBC, ünlü bir televizyon kanalı olarak hayatın her rengini kucakladığını logosunda gösteriyor. Peki ortadaki tavus kuşunu daha önce farketmiş miydiniz?

Aklı olan çevreye yatırım yapar Amerika’da çevreci teknolojiler üzerine araştırmalar yapan Greenlabs’ın logosu ilk bakışta bir ağaca benziyor. Ama ağaca biraz daha dikkatli bakarsanız, bu ağacın aslında akıllı bir ağaç olduğunu görebilirsiniz.

Formula 1 demek hız demek Formula logosunda yer alan 1 rakamı, F harfi ve hız simgesi arasında yer alan negatif alan üzerine ustaca yerleştirilmiş.

Hızlı gönderinin simgesi Amerika’nın en ünlü kargo şirketlerinden Fedex’in logosunda yer alan beyaz oku bir kez gördükten sonra, bir daha görmemenizin imkanı yok.

Binary logo Şirketin adı Eighty 20. Bizim tanıdığımız bir şirket değil. Ama logoya dikkatle bakarak çözümlediğinizde, şekillerin 80-20 rakamlarının ikilik kodlarına karşılık geldiğini farkedeceksiniz.

Her yolun kesiştiği nokta Carrefour, Fransızcada “kavşak noktası” demek. Şirketin logosu da bunu anlatıyor. Ortadaki negatif alanda şekillenen C harfinin de bir kez farkedilmesi yetiyor.

Amazon’un gülen yüzü Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden olan Amazon’un altındaki ok hızlı hizmeti ve memnuniyetten kaynaklanan güler yüzü simgeliyor.

Analog ve dijital bir arada Sony’nin dizüstü bilgisayarları için kullandığı VAIO markasının logosunda analog ve dijital sinyaller bir arada resmedilmiş. VA harfleri analog sinyalleri oluştururken, IO harfleri dijital sinyallere karşılık geliyor.
Kaynak : BTNET

1 yorum:

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com