7 Eylül 2012 Cuma

Bu hafta sinemalarda ne var? 7 Eylül 2012

"Sır", "Geriye Kalan", "Cesur", "Mutluluğa Boya Beni", "Elena", "Bahse Var Mısın?", "Şimdi Gel De Gör Beni" ve "Ruh" bu hafta vizyona giren filmler...
Bu hafta, gerilim, aksiyon, dram, komedi ve 2 çizgi film olmak üzere 8 yeni film gösterime girdi.


Sır

Toplam 50 kopyayla gösterime giren iki gerilim filminden "Sır"ın başrolünde sinemaseverlerin yakından tanıdığı Jessica Biel rol aldı. 

Film, Cold Rock adlı kasabada kimsenin çözemediği lanetle mücadeleyi konu alıyor. 

Olay örgüsü nedeniyle izleyenlerin sonunu kestiremediği bir film olarak adlandırılan ve 106 dakika olan "Sır", Amerika ve Kanada ortak yapımı. 

Geriye Kalan

Bugüne kadar Ahmet Uluçay ve Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenlerle çalışan Çiğdem Vitrinel'in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı film "Geriye Kalan", haftanın tek yerli yapımı.

Hayattan farklı dersler çıkaran iki kadının hikayesini anlatan filmin başrollerini, Devin Özgür Çınar, Şebnem Hassanisoughi ve Erkan Bektaş'ın paylaştı.

"Geriye Kalan", 48. Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu (Devin Özgür Çınar)", "En iyi Yönetmen", 12. Uluslararası İzmir Film Festivali'nde "En iyi Senaryo", "En İyi Kadın Oyuncu" (Şebnem Hassanisoughi) ödüllerini kazandı.

Cesur

"Cesur" (Brave) Amerika'da gördüğü yoğun ilginin ardından Türkiye'de de çocuk izleyicileriyle buluşuyor. 

Okullar açılmadan önce sinemaya gitmek isteyen çocuklar için önemli bir seçenek olan 3D çizgi film "Cesur", 176 kopya ile seyircilerini bekleyecek.

Mark Andrews, Brenda Chapman ile Steve Purcell'in yönettiği ve Kelly MacDonald, Emma Thompson, Kevin McKidd ile Craig Ferguson'un seslendirdiği film, İskoçya'nın dağlık bölgelerindeki efsanelerden yola çıkılarak hazırlandı. 

Filmde, cesur Merida'nın geleneklere karşı çıkıp kaderini değiştirmek için mücadele edişinin öyküsü anlatılıyor.

Mutluluğa Boya Beni

Haftanın diğer çizgi filmi, Fransız yönetmen Jean François Laguionie'nin yönettiği "Mutluluğa Boya Beni/Le Tableau" ise, büyükler kadar çocuklara da hitap eden bir canlandırma.

Filmin konusu şöyle:
"Bitmemiş bir resim üzerindeki bir şato ve çiçeklerle dolu bir bahçedeyiz. Bu tabloda resmedilip renklendirilmiş Toupin'ler gücü ele geçirmiştir. Toupin'ler, çizimleri yarım kalan Pafini'leri devre dışı bırakmış ve yalnızca taslak halindeki Reuf'ları da esir almışlardır.

Şimdi Ramo, Lola ve Plume düzeni yeniden sağlamak ve arkadaşlarını kurtarmak için ressamı bulmak üzere yollara düşecek, bir dolu macera yaşayacak, şatodan ve çiçekli bahçeden geçecek, hatta başka resimlere gideceklerdir."

Elena

"Dönüş" ve "Sürgün" filmleriyle İstanbul Film Festivali'nde boy gösteren Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev'in son filmi "Elena"nın senaryosunu Oleg Negin kaleme aldı. 

Rus yapımı filmde, Yelena Lyadova (Katerina), Nadezhda Markina (Elena), Alexey Rozin (Sergey) ve Andrei Smirnov (Vladimir) rol aldı. 

Cannes Film Festivali'nin "Belirli Bir Bakış" bölümünün kapanış filmi olarak gösterilen ve bu başlıkta da jüri ödülü kazanan film, baş roldeki karakter Elena'nın oğlunun geleceği uğruna verdiği zor kararla hüzünlü bir dönüşüme uğrayan hayatını beyaz perdeye taşırken, günümüz Rusya'sında ahlak ve fedakarlık kavramlarını sorguluyor. 

Bahse Var Mısın?

Bruce Willis, Catherine Zeta Jones ve Justin Timberlake'in başrollerini paylaştığı "Bahse Var Mısın?/Lay The Favorite" adlı komedi içerikli yapım, hikayesi ve oyuncu kadrosuyla haftanın iddialı filmlerinden biri.

Yönetmenliğini Stephen Frears'in yaptığı film, İngiliz ve Amerikan ortak yapımı.

Dink (Bruce Willis), dünyanın kumar başkenti Las Vegas'ın en başarılı kumarbazlarından biridir.

Olaylar, iflah olmaz bir hayalperest olan Şans Meleği Beth'in (Rebecca Hall), rüyalarının peşinden Las Vegas'a gelip ve Dink için çalışmaya başlamasıyla başlar.

Şimdi Gel De Gör Beni

Amerika'daki gösteriminin ardından bugün Türkiye'de gösterime giren "Şimdi Gel De Gör Beni/Lola Sersus" de haftanın bir diğer yapımı. 

Daryl Wein'in yönettiği ve Greta Gerwig, Joel Kinnaman, Zoe Lister Jones, Hamish Linklater, Bill Pullman, Jay Pharoah ile Debra Winger'ın oynadığı film, evlilikten hemen önce terk edilen Lola'nın hikayesini beyaz perdeye yansıtıyor. 

Yaşadığı ayrılıktan sonra hayata tutunmaya ve kendini sorgulamaya başlayan Lola, bu süre içinde bir dizi maceraya atlıyor.

Ruh

Haftanın ikinci gerilim filmi "Ruh/The Pact", Nicole ve Annie'nin annelerinin ölümünden sonra çocukluklarını geçirdikleri eve dönmeleri ve evde varlığını hissettikleri tuhaf bir varlığın hikayesini ele alıyor. 

Oyuncular Caity Lotz, Casper Van Dien, Haley Hudson, Agnes Bruckner, Mark Steger, Kathleen Rose Perkins, Samuel Ball, Anjini Taneja Azhar'ın rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda senaryosunu da yazan Nicholas McCarthy oturdu. 


İlgili Aramalar:bu hafta sinemalar ne var?,bu hafta vizyona giren filmler,ruh filmi,şimdi gel gör beni filmi,bahse var mısın fimi,sır filmi,geriye kalan filmi,mutluluğa boya beni filmi,elena filmi

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com