Arama motorunda kayıtlı olmayan , ban yemiş bir sitenin ilerlemesi asla düşünülemez. Bloglarda ziyaretçilerin çoğu arama motorlarından gelir , gelen ziyaretçilerin amacı sizde bulacağı bilgiyi alıp kullanmaktır sonra belkide bloga tekrar yolları düşmeyecektir. Peki siz ziyaretçilerinize , konu başlıklarında adlandırılan bilgiyi konu içerisindeki yazınızda veriyor musunuz ? Ziyaretçileri vazgeçilmez bir blog halinde kendinizi daha iyi nasıl gösterebilirsiniz ?
Bunu sağlarken kontrol etmemiz gereken adımlar , maddeler şu şekilde ;
- Domain : Google veya diğer arama motorlarından gelen ziyaretçi domaine bakar , altta yazılan ilk cümlelere bakar. Yani sizin blogunuzda yazdığınız ilk cümle aslında googlede gözükür ve daha üst sıralarda oynamanıza yol açar. İlk cümlelerinizi konuyla ilgili yazarsanız belkide 2 kat daha önde çıkma şansını yakalarsınız.
- Yazılan yazılar : Yazılan yazılarınız özgün ve düzgün olmalı. Özgün olduğunuzda daha üst sıralara oynarsınız , arama motorları bloglarınıza daha iyi prler verir , daha iyi indexleme yapar değerini yükseltir. E dolayısıyla PR yükselince kötü bir blog , kötü bir tasarım olsa dahi daha üst sıralarda kalırsınız arama motorlarında.
- Kategorize etmek : Yazılarınızı kategorize edin ! Neyin ne olduğunu ayırın ama kategorileri de boş tutmayın. Bilmediğiniz eklentiler, dosyaları paylaşmanız gelecek 1 yorumla sizin zamanınızı çalabilir , başınızı ağrıtabilir. Bildiğiniz konular ile uğraşın , uzmanlaşın.
- Tecrübelerinizi aktarın ! : Tecrübelerinizin %100 olmasa bile belli bir kısmını aktarın. Yani bunu okuyacak kişinin başka birisine anlatacağını düşünün. Karşısındaki insan onun o konuda uzman , veya tam araştırma yapmış olduğunu elbetteki bilmeli. Olayın detaylarına hafiften girip karşınızdaki okuyucuyu biraz daha bilgilendirdiğinizde , veya ufak espriler kattığınızda adam ne güzel yazıyor diyerek sitenizi inceleyebilirler.
- Sitenizin aktif olduğunu belli edin ! : Bazı bloglar vardır ki yazılarınızı yazarlar , sadece onunla kalırlar. Etrafınızdaki yarışmaları takip edin veyahut haftalık beğendiğiniz videoları sözleri belli başlı yerlere koyun. Blogunuzun son derece aktif olduğu belli olsun , yarışmalara katılıyorsanız belli etkinliklere katılıyorsanız bannerlar koyun. Örneğin sansürsüz internete destek veriyorsanız o tarz yerlerin güzel yerlere bannerlarını ekleyin. Zaten PR ve yeterince okura sahip olunca kaldırır yerini reklama bırakırsınız.
- Hakkımda , İletişim sayfalarına önem verin ! : Hakkımda , iletişim sayfalarına daima önem verin. Kendinizin hayatını değilde bulunduğunuz diğer siteleri , şuan yaptıklarınızı herşeyi yansıtabilirsiniz o mekana. İnsanların sizi tanımasına , size daha yakın olmasına izin verin.
- Sosyal Medya : Sosyal Medya’dan bol bol aktif olun. Özellikle bilindiği gibi Twitter üzerinden ünlülere Tweet atabiliyorsunuz , bu alandan yararlanarak ünlülere Tweetler yağmayabilirsiniz. Paylaştığınız yazıları duvarlarınıza attığınızda sizin o tweetinizi görüp tıklayanlar olabilir. Belkide 1 ünlünün size ReTweet atmasıyla blogunuz canlanacak. Kimbilir , belki olur !
kaynak:sosyosultan
İlgili Aramalar:Blogunuzdaki Ziyaretçiyi Kalıcı Tutacak Etkenler,SEO,SEO Analiz
Sosyal medya oldukça önemli. Sosyal medya profili veya grubu kurarak yazılarınızdan takipçilerinizi haberdar edebilirsiniz.
YanıtlaSilYarı tatil geldiği gün facebook sayfası ya da twitter açabilirim site adına.
Sil