6 Ocak 2013 Pazar

Görsel Aramalarda Yükselmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

SEO
Eğer görsel aramalarda üst sıralara çıkmak istiyorsanız bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız yararlı olacaktır:

  • Resimlerin ismine önem verin: Birçok web sitesine yüklenen resimler, alakasız isimler ile adlandırılmakta. Mesela Kız Kulesi resmi yükleyen bir kişi bu resmin adını “img10255.jpg” yapıyor. Buda resmin aramalarda görülmesini zorlaştırıyor. Bunun için resmi siteye yüklemeden önce adını “kiz-kulesi.jpg” olarak değiştirmek gerek. Yani resimde neyin olduğu isminde geçsin ve iki kelime arasına tireden başka işaret kullanılmasın.
  • Resimlere mutlaka alt bilgi girin: Resimleri siteye yükledikten sonra onlara alt bilgi ekleyin. Böylece Google Botları, resmi çok daha kolay anlar.
  • Resim isimleri kısa olsun: Birinci maddede dediğimiz gibi resimleri isimlendirin ancak isimlendirme yaparken elinizden geldiğince kısa tutmaya çalışın. (Örnek: kiz-kulesi.jpg kullanımı doğru, kiz-kulesi-resimi.jpg yanlıştır.)
  • Resimlerin boyutu küçük olsun: Resim boyutlarını elinizden geldiğince küçük tutun. Aksini yapıp büyük boyutlu resimler eklerseniz hem Google hem de ziyaretçiler açısından hoş karşılanmazsınız. Çünkü büyük boyutlu resimler geç yüklenir ve sayfayı yavaşlatır. Oysa Google Botları’da, ziyaretçi de hızlıca gezinmek ister.
  • Resimlerinizi vurgulayın: Makale içindeki önemli kelimeleri kalınlaştırarak vurguladığımız gibi resimleri de vurgulamalıyız. Bunun için resimleri çerçeve içerisine alabilirsiniz. Tabi bu biraz CSS bilgisi gerektirmektedir ancak birçok tema ve script bu işlemi zaten otomatik gerçekleştirmekte.
Bu maddeler daha da arttırılabilir. Ancak en kısa ve genel tabiri ile bu maddelere uyduğunuz takdirde Google Görsel Aramalar’da çok kolay yükselip, hit alabilirsiniz.
İlgili Aramalar:
google görsel aramalar, google görseller, google resimlerde çıkmak, görsel aramalarda yükselmek, resimler için seo yapmak, site resimleri için seo

3 yorum:

  1. Sitemde çokça resim bulunduğu için önerileriniz uygulayacağım. Teşekküler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitenize baktım evet resim çok bu yöntemleri uygularsanız google görsellerden iyi bir hit sağlıyabilirsiniz.

      Sil

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com