Philips'in fiyat-performans canavarı kulak içi kulaklığı SHE7000'i inceledik.
Gelişen teknolojiyle birlikte müzik artık her yerde. Kulağımızdan çıkarmak istemediğimiz kulaklıklarımızla neredeyse birleşmiş durumdayız. Eğer siz de müziği kulaklıkla dinlemeyi sevenlerdenseniz ve silikonlu kulak içi kulaklıklarla ilgili bir sorununuz yoksa, bu incelememizde detaylarını sunacağımız Philips SHE7000 epey ilginizi çekecek. Piyasada 40TL civarında satılan kulaklık, özellikle fiyat-performans konusunda müthiş iddialı bir ürün.
Philips SHE7000'in kutu içeriğiyle incelememize başlıyoruz.
Kutu İçeriği
Philips SHE7000, raftaki duruşuyla pek dikkat çekmeyen, sade bir kutuyla satışa sunulmuş. Neredeyse her kulak içi kulaklığın kutusunda olduğu gibi, Philips SHE7000 de ambalajı üzerinde zengin bas performansı vaat ediyor. Bu vaadin ne düzeyde gerçekleştirildiğini kullanım tecrübesi bölümünde sizlere aktaracağım.
Ürünün kutu içeriğinde kullanma kılavuzu, garanti belgesi ve çeşitli boyutlarda yedek silikonlar bulunuyor. Philips SHE7000'i satın aldığınızda kulaklık üzerinde bulunanlarla birlikte toplam 3 set silikona sahip oluyorsunuz. Kutu içeriğinde gelen silikonlar çok sert değil, fakat cıvıklık boyutunda yumuşak da değil.
Kutu içeriğinden daha fazla bahsetmeye gerek duymuyorum. Philips SHE7000'in kutu içeriği ne eksik, ne fazla. Şimdi kulaklığın tasarımına şöyle bir göz atalım.
Tasarım
Oldukça küçük ve hafif bir kulaklık olan Philips SHE7000, şık görünen bir tasarıma sahip. Kulaklığın ergonomisi gayet başarılı. Orta irilikteki silikon setiyle kulağıma tam oturan kulaklık, daha müziği açmadan dış sesi büyük oranda engellemeyi başardı.
Philips SHE7000'in sol kulaklığında minik tırtıklar, kablosunda fonksiyonel dolaşma engelleyici dikkat çekiyor. Sol kulaklığın alt kısmında bulunan tırtıklar, sol kulaklığı parmağınızla hissederek bulmanıza yardımcı oluyor. Philips'in çoğu kulak içi kulaklığında karşılaştığımız ince ayrıntının tüm markaların standardı haline gelmesini diliyorum.
Kablodaki dolaşma engelleyici plastik parça da iyi iş görüyor. Sağ ve sol kulaklıkların ayrık kablosunu birleştirmenizi sağlayan plastik parçayı yukarı doğru çektiğinizde kulaklığın dolaşma ihtimalini minimuma indirgemiş oluyorsunuz.
Philips SHE7000'de L tipi jak dikkat çekiyor. L tipi jak her zaman ilk tercihim olmuştur. Bu tip jak kullanan kulaklıkların kablo ömrü genel olarak daha yüksek oluyor. Özellikle akıllı telefonunuza kulaklığını bağlayıp telefonu çantasına atanlardansanız, L tipi jak size daha uzun ömürlü bir kullanım tecrübesi yaşatacaktır.
Kulaklığın kablosu 1,2 metre uzunluğa sahip. Bu kablo uzunluğunun genel olarak yeterli olduğunu düşünüyorum. Kablo silikonlu plastik olduğu için uzun ömürlü bir kullanım tecrübesi vaat ediyor. Kablonun dokunuş hissiyatı, kolay kolay kırılmayacağına dair ipucu veriyor. Kulaklığın teknik özellikleri ve kullanım tecrübesine dair detaylarla incelememiz devam ediyor.
Teknik Özellikler - Kullanım Tecrübesi
Philips SHE7000, Neodymium mıknatıslı dinamik sürücüleri sayesinde 8-23500 Hz frekans aralığı ve 105 db hassasiyet sunuyor. Kulaklığın empedansı 16 Ohm, maksimum güç çıkışı 50mW ve sürücü çapı 8,6mm. Kulaklık kapalı akustik yapıya sahip, bu sayede dışarı fazla ses vermeden yüksek seste müzik dinleyebiliyorsunuz.
Bu teknik özellikler, işten anlayanların epey ilgisini çekecektir. Ancak kulak içi kulaklıkların teknik özelliklerini okuyarak ses kalitesini anlamak pek mümkün olmuyor. Bu yüzden incelememizin can alıcı noktasına, kullanım tecrübesi hakkındaki notlarıma geliyorum.
Philips SHE7000'i ilk olarak HTC Windows Phone 8S'ime takıp Knife Party'den Fire Hive'ı açıyorum. -Beats Audio'nun da yardımıyla olsa gerek- öyle bir ses performansıyla karşılaşıyorum ki, Philips SHE7000'i kulağımdan çıkarıp karşısında saygı duruşuna geçesim geliyor. 40TL'lik fiyatına rağmen piyasadaki birçok üst düzey kulaklığa gözyaşı döktürecek düzeyde güçlü baslar veren Philips SHE7000, sadece basların üstesinden gelmekle kalmıyor, mid ve tizleri de oldukça başarılı işliyor
Dubstep'i bir kenara bırakıp biraz Metallica açıyorum. Nothing Else Matters'ın giriş seviyesindeki bir kulaklıkta nasıl bu kadar keyif verebildiğini düşünürken dalıp gittiğimi fark ediyorum. Bu incelemeyi Philips SHE7000 ve HTC Windows Phone 8S ikilisi eşliğinde uzun bir süre müzik dinledikten sonra yazıyorum ve aklımda tek soru var: 'Ben bu kulaklığa daha önceden nasıl rastlamamışım?'
Deneyimlerim doğrultusunda biraz karşılaştırma yapmam gerekirse, Philips SHE7000; Sony'nin 50TL'ye satılan kulak içi kulaklığı Sony MDREX50LP'den de açık ara farkla daha başarılı bir ses performansına imza atıyor. SHE7000 bununla da kalmıyor, bir üst modeli olan 50TL'lik Philips SHE8000'i de özellikle bas gücü konusunda geride bırakıyor. Gelelim sadede.
TECHNO-LABS
İlgili Aramalar:İnceleme: Philips SHE7000,Philips SHE7000 Ne Kadar?,Philips SHE7000 İnceleme Yorumları,Philips SHE7000 Bass Yorumları
Bu kulaklığı yorumunuzu okuduktan sonra D&R'ın internet sitesinden sipariş ettim. Ancak yazıda belirtildiği gibi bir bas performansıyla karşılaşmadım. hatta rezalet. neredeyse hiç bas sesi yok. hayal kırıklığına uğradığımı belirtmeliyim. bana gönderilen kulaklıkta problem olduğuna inanmak istiyorum.
YanıtlaSilKullandığınız telefonun veya mp3'ünde bass,ses gibi verdiği özellikleri mevcut.Bu incelemede HTC Windows Phone 8S üzerinden bir test yapılmış malesef farklılık gösterebilir.
Sil