2 Ocak 2013 Çarşamba

Cep Dostu Uçak Bileti


Cep Dostu Uçak Bileti            
Cep Dostu Uçak Bileti    
            Globalleşen dünyamızda insanlar çok daha sık seyahat ediyor. Eskiden otobüslerle saatler süren yolculuklar artık uçak seyahatiyle çok daha kısa sürüyor. Kısa sürmesinin yanında konforlu oluşu, güvenliği, ekonomik oluşu da diğer avantajları. Özellikle son on yılda uçak seyahatinin en göze batan özelliği ekonomik fiyatlar olmuştur muhtemelen. Peki uçak bileti fiyatları neden, nasıl bu kadar ekonomik? Bu sorunun altında çeşitli cevaplar yatıyor.
            Fiyatların ucuzlamasındaki en önemli unsur yeni açılan havaalanları, yeni kurulan hava yolu şirketleri ve artan rekabettir. Günümüzde çok sayıda hava yolu şirketi aynı veya yakın noktalara seferler düzenlemektedir. Bu durum müşterilerin seçeneklerini arttırmış, müşterilerin seçeneklerinin artması da firmaların fiyatları düşürmesine sebep olmuştur. Ancak hâlâ ucuz bilet bulmak için göz önünde bulundurulması gereken birkaç nokta var.
            Bu noktalardan ilki seyahatinizi erkenden planlamak, biletinizi erkenden almaktır. Ucuz uçak biletleriyle seyahat eden insanların artması uçakları doldurmaktadır. Bu sebeple erken rezervasyon ile erken alınan biletler gayet uygun iken, sonradan alınan biletler fahiş fiyatlara varmaktadır. Yani biletinizi ne kadar erken alırsanız uçak o kadar boş olur, siz de biletinize o kadar az para verirsiniz.
            Hava yolları belli bir yolcu sayısına ulaşmak için, bazen müşteri sayısını arttırmak için, bazen tanıtım amacıyla çeşitli kampanyalar düzenler. Her firmanın her zaman kampanya yaptığı söylenemez ancak birkaç ay sonraki bir uçuş için büyük olasılıkla bir kampanya bulunabilir. Gerek yurt içi uçak biletleri, gerekse yurt dışı uçak biletleri bu kampanyalarla iki haneli rakamlara kadar düşer zaman zaman. Hatta bu sebeple bir dönem otobüs firmalarının iflas ettiği haberleri bile basına yansımıştı.

Gelişen teknolojinin ulaşım anlamında katkısıyla uçak biletlerini normal şubelerden daha ucuza almak mümkündür. Şöyle ki normal şubeler kira masrafı, personel masrafı vb. masrafları ödemek zorunda iken sanal şubelerde bu masraflar çok daha düşüktür. Dolayısıyla normal şubelerin uyguladığı komisyon sanal şubelerin uyguladığı komisyondan çok daha fazladır. Bu sebeple uçak biletinizi internet üzerinden almak size yüzde on gibi bir indirim sağlayabilir.
            Bu unsurlara dikkat ederek biletinizi erkenden, internet üzerinden, bir de bulabilirseniz kampanya kullanarak alırsanız biletinizi otobüs biletinden bile daha ucuza getirebilir, gideceğiniz yere de on kat daha kısa sürede, daha konforlu bir seyahat ile varabilirsiniz. Neredeyse herkesin tasarruf yapacak bir yer aradığı bu zamanlarda böyle bir imkan varken, kim neden bilete daha fazla para vermek ister ki?

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com