14 Ocak 2013 Pazartesi

İnceleme: ASUS VivoTab TF810C

İnceleme: ASUS VivoTab TF810C
Windows 8'in piyasaya çıkmasıyla dokunmatik ekranın değeri bir kat daha arttı. Microsoft'un modern arayüzü sayesinde, Windows 8'in asıl yüzü dokunmatik kullanımda ortaya çıkıyor. Bu doğrultuda Windows 8 sadece dizüstü bilgisayarlar için değil, dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarların ve tablet bilgisayarların da yaygınlaşmasına sebep oldu. 
Bu incelememizde sizlere, ASUS'un Windows 8 işletim sistemli tablet bilgisayarı ASUS VivoTab TF810C'nin detaylarını aktaracağız. İncelememize ürünün kutu içeriğiyle başlıyoruz. Bakalım ASUS bu ürünün kutu içeriğinde ne gibi aksesuarlara yer vermiş.

Kutu İçeriği
ASUS VivoTab TF810C, ASUS Transformer ve Zenbook ailesindeki ürünlere benzer bir kutu tasarımıyla raflarda yerini aldı. 
VivoTab TF810C'nin çekici kutusunu açmadan önce inceleme ürünüyle ofisimize gelen deri taşıma kılıfına değinelim. Ürünün tablet şeklinde kullanımı için tasarlanan deri kılıf, hem çok şık hem de çok dayanıklı görünüyor. Kılıfın kapağı mıknatıslı olduğu için hem açıp kapatmakta zorlanmıyorsunuz, hem de uzun ömürlü bir kullanım sizleri bekliyor. 
Taşıma kılıfı, cihazı tablet olarak kullanmayı kolaylaştıran iki duruş pozisyonu sunuyor. VivoTab TF810C ile böyle bir aksesuar sunulması oldukça sevindirici.
Taşıma kılıfını bir kenara bırakıp kutuyu açtığımızda ilk dikkatimizi çeken aksesuar stylus oluyor. Samsung'un S-Pen'ine benzer şekilde, parmaklarınız yerine kalemle kullanım imkanı sunan stylus, şık ve hafif bir yapıya sahip. 

Kutu içerisinde güç bağlantı noktasını USB yuvasına çevirmeyi sağlayan bir aparat bulunuyor. Tablet epey ince bir tasarıma sahip olduğu için ASUS standart USB yuvasını tablete yerleştirmek yerine böyle bir çözüme başvurmuş. 
USB çevirici aparatını piyasada bulma ihtimaliniz çok düşük olduğu için kaybetmemeye çalışsanız iyi edersiniz. 
ASUS VivoTab TF810C'nin kutu içeriğindeki diğer aksesuarlar, data kablosu, güç adaptörü ve fiber temizlik bezi. Kutudan çıkan güç adaptörü biraz daha küçük olabilirmiş, şu anki haliyle piyasadaki akıllı telefon ve tabletlerin bazılarına oranla büyükçe bir adaptörle karşı karşıyayız. 
ASUS VivoTab TF810C'nin kutusu, genel olarak beklentileri fazlasıyla karşılayacak içeriği bünyesinde barındırıyor. Bu tableti almak isteyenlerin yan aksesuarlar açısından herhangi bir sorun yaşayacağını düşünmüyoruz. İncelememiz ürünün tasarım detaylarıyla devam ediyor.
Tasarım
ASUS VivoTab TF810C, kutudan çıkardığınız anda geniş ekranı ve ince tasarımıyla dikkat çekiyor. 700g ağırlığa ve 8,64mm kalınlığa sahip olan tablet, ekran boyutuna ve sunduğu özelliklere oranla son derece ince ve hafif kalıyor. 
Tabletin 11,6 inç boyutlu ekranı Corning Gorilla Glass çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı camla korunuyor. Camın etrafında ince bir çerçeve göze çarpıyor. Hafif dışarı çıkık çerçeve sayesinde tableti masanıza ekranı alta gelecek şekilde koysanız bile camda çizilme ihtimali bulunmuyor. Bu yükseltili çerçeve, camın çizilmemesine yardımcı oluyor. 
Tablete önden baktığımızda dikkat çeken ayrıntılar 2MP'lik ön kamera ve Windows tuşu oluyor. Kapasitif dokunmatik yapıdaki Windows tuşu, dokunuşunuza titreşimle geri bildirim veriyor, ancak hafif dokunuşları algılamıyor. 
Bu dokunuş algılama yetersizliğinin bir sorun mu, yoksa kullanırken yanlışlıkla dokunmaya karşı bir önlem mi olduğunu bilemiyoruz. Windows tuşunu hafif dokunuşlarla kullanmaya kalkışırsanız biraz sorun yaşayacağınızı şimdiden söylemeliyiz. 

ASUS VivoTab TF810C, opsiyonel olarak klavye aparatıyla birlikte satın alınabiliyor. Bu klavye aparatı hem tableti bilgisayar olarak kullanmanızı kolaylaştırıyor, hem de ekstra kullanım süresi sunuyor. 
 
Oldukça ince bir tasarıma sahip olan klavye aparatının sol yanında bir USB 2.0 girişi ve SD kart okuyucu bulunuyor. 
Sağ yandaysa bir ekstra USB 2.0 girişi dikkat çekiyor. Bu klavye aparatı sayesinde ASUS VivoTab TF810C'ye önemli artılar katmış oluyorsunuz. Cihaza bir fare ve bir harici depolama birimi takmayı mümkün kılan klavye aparatı, açıkçası paraya kıymaya değer bir kullanım tecrübesi sunuyor. 
Çiklet yapıdaki klavye ve çoklu dokunuş özelliğine sahip touchpad çok rahat kullanılıyor. Standart bir laptop klavyesinin küçültülmüş hali gibi görünen klavye aparatı, gerek tuş basış hissiyatı, gerekse tuş boyutları açısından ideal yapıda. 
ASUS VivoTab TF810C, tasarım konusunda son derece başarılı bir tablet bilgisayar. Klavye aparatını takmadan kullandığınızda geniş ve ince bir Windows 8 tablet olan VivoTab TF810C, 700 gramlık ağırlığıyla taşıma kolaylığı sağlıyor. Klavye aparatını taktığınızdaysa cihaz bir dizüstü bilgisayardan, ya da Ultrabook'tan farksız hale geliyor. ASUS bu üründe başarılı bir tasarıma imza atmış.
Ekran
ASUS VivoTab TF810C'de 11,6 inç boyutlu 1366x768 piksel çözünürlüklü LED geri aydınlatmalı IPS ekran bulunuyor. 5 noktaya kadar çoklu dokunuş desteği sunan ekran, renk kalitesi ve dokunuş hassasiyeti konusunda gayet başarılı, fakat görüş açısı konusunda Transformer Pad serisindeki Super IPS ekranlı tabletleri biraz aratıyor. Corning Gorilla Glass çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı camla korunan ekran, kullanıcısına güven veriyor. 
Çözünürlük konusuna gelirsek, ekranda görünen görüntüler gözü rahatsız etmiyor. Her şeye rağmen artık 5 inç ekranlı akıllı telefonlarda 1080p çözünürlük görmeye başladığımız için bu 11,6 inç boyutlu ekranda 1366x768 piksel çözünürlüğün negatif sinyaller vermeye başladığını belirtmeliyiz. 
Kullanım süremiz boyunca ASUS VivoTab TF810C'nin ekranıyla herhangi bir sorun yaşamadık. Eğer beklentiniz çok yüksek değilse, bu tabletin ekranını büyük keyifle kullanacağınızdan eminiz. 
Donanım - Performans
ASUS VivoTab TF810C, donanım gücünü Intel'in yeni nesil Atom Z2760 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci 1,80GHz frekans hızına, çift çekirdeğe, 4 sanal çekirdeğe ve 1MB tampon belleğe sahip. Tablet grafik işlemleri için PowerVR SGX 545 grafik çipine sahip. 533MHz frekans hızında çalışan grafik işlemci, teoride DirectX 10.1 destekliyor, ancak bu destek daha çok teoride kalıyor. İşlemci - grafik işlemci ikilisi 2GB DDR3 RAM ve 64GB flaş depolama alanıyla desteklenmiş. Tablette microSD kart yuvası bulunduğu için depolama alanı genişletilebiliyor. 
Oldukça düşük güç tüketimiyle dikkat çeken Intel Atom Z2760 işlemci, Windows 8 arayüzünün yüksek performansla kullanılmasına olanak tanıyor. Ancak bu tabletle oyunlarda ya da yüksek çözünürlüklü videolarda mucizeler beklemeseniz iyi edersiniz. VivoTab TF810C, sunduğu performansla daha çok gündelik işler ve ofis kullanımı için ideal görünüyor. 
Yaptığımız denemelerde VivoTab TF810C, 1080p full HD videoları oynatmakta bile zorlandı. Dolayısıyla cihazdan performans beklentiniz yüksek olmamalı. 
ASUS VivoTab TF810C kullanım süresi konusunda son derece başarılı bir mobil cihaz. Klavye aparatı olmadan tek şarjla 8-9 saat arasında kesintisiz kullanım imkanı sunan VivoTab TF810C, klavye ile birlikte bu süreyi 17-18 saat civarına çıkarıyor. Kısaca bu tableti tam şarj ettiğinizde şarj aletinizi yanınızda taşımanıza bile gerek kalmıyor. 
Yazılım
Tabletten çok dizüstü bilgisayar kullanımını bizlere sunan VivoTab TF810C, Windows 8 işletim sistemiyle çalışıyor. Windows 8'in avantajları doğrultusunda, evdeki bilgisayarınızda hangi yazılımları kullanıyorsanız, bu tablette de aynı yazılımları kullanma şansına sahipsiniz. 
ASUS VivoTab TF810C, Windows 8'in modern arayüzü ve dahili yazılımlarının yanına ASUS'un yazılımlarını da kullanıcısının beğenisine sunuyor. Tablette SuperNote, Guide, Vibe Lite, ASUS Camera, MyLibrary, MyDictionary, Asus WebStorage ve Amazon Kindle uygulamaları ön yüklü geliyor. Bu sayede tablet hiçbir yazılım yüklemeseniz bile genel olarak ihtiyaçları karşılayacak yazılım zenginliğini size sunuyor.
Özellikle ASUS WebStorage ve SuperNote uygulamaları tabletin kullanımında öne çıkıyor. Dahili depolama alanınıza bulut depolama alanı ekleyen WebStorage ile kişisel dosyalarınızı koruma altına alabiliyor ve İnternet erişimine sahip olduğunuz her an kullanabiliyorsunuz. 
SuperNote ise tabletle gelen Stylus ile müthiş bir ikili oluşturuyor. Tablet üzerinde el yazınızı kullanabilme avantajıyla VivoTab TF810C hem keyifli, hem de kullanışlı bir hal alıyor. 
ASUS VivoTab TF810C yazılımsal açıdan başarılı bir tablet bilgisayar. Kamera detayları sonraki sayfada sizleri bekliyor. 
Kamera
ASUS VivoTab TF810C'de görüntülü sohbet için 2MP ön kamera, standart fotoğraf ve video çekimi için 1080p video kayıt destekli 8MP arka kamera bulunuyor. Ön kameranın fotoğraf ve video kalitesi özellikle iPad'in FaceTime kamerasıyla karşılaştırmak gerekirse pek iç açıcı değil. Arka kamera da maalesef mucizeler yaratmıyor. 
Otomatik odaklama ve LED flaşa sahip olan arka kamera, 8MP çözünürlüğün hakkını vermekte zorlanıyor. Sorunun kamera sensöründen mi, yazılımdan mı yoksa donanımdan mı kaynaklandığını tespit etmek zor, fakat ASUS VivoTab TF810C'nin kamera performansının pek iyi olmadığını belirtmemiz gerek. Cihazla yaptığımız çekim örnekleri sizlerle. 

Techno-Labs Yorumu
Windows 8 işletim sistemini dokunuşlarınızla kullanacağınız, uzun kullanım süresi sunan bir tablet bilgisayar arıyorsanız ASUS VivoTab TF810C hoşunuza gidecektir. Fakat beklentiniz günümüzün üst düzey Android tabletlerinin ya da yeni nesil iPad'in ötesine geçecek bir kullanım performansıysa, VivoTab TF-810C ile hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. 
ASUS VivoTab TF810C genel olarak çok şık görünen, ince ve hafif bir tablet. Klavye aparatı olmadan 10 saate yakın, klavye aparatıyla 19 saate yakın kullanım süresi sunarak göz dolduran VivoTab TF810C'nin en büyük handikapları günümüz seviyesine göre düşük performansı, düşük kamera çekim kalitesi ve sunduğu imkanlara göre yüksek sayılabilecek fiyatı. 
Sonuç olarak ASUS VivoTab TF810C, daha çok gündelik kullanım ve iş kullanımı için uygun bir tablet bilgisayar. VivoTab TF810C'yi satın almayı düşünüyorsanız, beklentilerinizi fazla yükseltmemenizde fayda var.
Puan: 6,5 / 10
Fiyat: 1700TL civarı
TECHNO-LABS

İlgili Aramalar:ASUS VivoTab TF810C,ASUS VivoTab TF810C Özellikleri,ASUS VivoTab TF810C Fiyatı Ne Kadar?,ASUS VivoTab TF810C İnceleme

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com