24 Mart 2013 Pazar

İnceleme: Sony VAIO SVT1312V1ES

İnceleme: Sony VAIO SVT1312V1ES
Sony'nin karizmatik tasarımlı ve dokunmatik ekranlı 13,3 inç Ultrabook'u VAIO SVT1312V1ES, detaylarıyla incelememizde.
Intel'in başlattığı Ultrabook akımı tüm hızıyla sürüyor. Piyasa şu sıralar ince, hafif ve güçlü dizüstü bilgisayarların istilası altında. Özellikle modern oyunları oynamaktan çok, gündelik işler için bilgisayar almayı düşünenlerin başlıca tercihi haline gelen Ultrabook'lar, Windows 8'in piyasaya çıkmasıyla birlikte biraz daha ön planda boy göstermeye başladı. 
VAIO serisi dizüstü bilgisayarlarıyla yıllardır beğeni kazanan Sony de bu platformun iddialı rekabetçilerinden biri konumunda. 'Japonya'nın teknolojisi' dendiğinde akla ilk gelen firmalardan biri olan Sony, VAIO serisinin zarifliğini Ultrabook akımının taşınabilirlik ilkeleriyle birleştirerek etkileyici yeni nesil bilgisayarlar üretiyor. 
Bu incelememizde sizlere, hem Sony, hem de Ultrabook bayrağını gururla taşıyan ürünlerden biri olan VAIO SVT1312V1ES'yi sunacağız. Özellikle yüksek taşınabilirlik imkanı, güçlü donanım ve dokunmatik ekran arayanlara hitap eden VAIO SVT1312V1ES'nin detayları sizlerle. 
Tasarım 
Magnezyum alaşımlı aluminyum kasaya, 13,3 inç ekrana boyutlu ekrana, 19mm kalınlığa ve 1,66 kilogram ağırlığa sahip olan VAIO SVT1312V1ES; ilk bakışta aşık olunacak düzeyde şık bir Ultrabook. Dokunmatik ekrana sahip olmasından ötürü biraz kalın ve ağır olan bilgisayar, her şeye rağmen son derece yüksek taşınabilirlik imkanı sunuyor. 
Bilgisayarda Sony'nin tasarım titizliği hemen hissediliyor. Magnezyum kapak üzerinde VAIO logosu tüm ihtişamıyla kendini gösteriyor. Bilgisayarın her noktasında şıklık göze çarpıyor. Kapağı açtığımızda son derece düşük profilli çiklet klavye ve geniş bir touchpad görünüyor. 


Klavye oldukça yumuşak tuşlara sahip. Tuşlar o kadar yumuşak ki, eğer sert tuşlu klavyelere alışık biriyseniz bu bilgisayarın klavyesine alışmakta epey zorlanacaksınız. Tuşların boyutunda, aralık mesafelerinde ya da dizilimlerinde herhangi bir sorun yok. Yumuşaklıktan kaynaklanan farklı hissiyata alıştığınız takdirde VAIO SVT1312V1ES'nin klavyesinden epey memnun kalacağınızı düşünüyoruz. 
Touchpad ise hem geniş, hem çoklu dokunuşları kolayca algılıyor hem de hoş bir dokunuş hissi sunuyor. Touchpad bastırılarak tıklanan cinsten. Bu bilgisayara sahip olan kullanıcılar ister parmaklarıyla hafifçe dokunarak, isterlerse touchpad üzerine parmağını bastırarak tıklama işlemini gerçekleştirebilecekler. 
Klavyenin sağ üst kısmında Assist, Web ve VAIO tuş grubu, uyarı LED'leri ve güç tuşu bulunuyor. Assist tuşuyla Sony VAIO'ya özel yardım menüsüne ulaşabiliyor, Web tuşuyla bilgisayarınızın birincil tarayıcısını tek tuşla açabiliyor, VAIO tuşuyla ise bilgisayarınızın temel ayarlarını yönetebildiğiniz menüye çabucak ulaşabiliyorsunuz. Bu pratik tuş takımı, Sony VAIO serisini farklı kılan ögelerden sadece bir tanesi. 
Bilgisayarın sol yanında güç girişi, ısı iletim ızgarası, bir adet USB 3.0, bir adet USB 2.0 yuvası yer alıyor. USB girişlerinin iki adet olması, bilgisayarı harici fare ve klavye ikilisiyle kullanırken başka USB cihaz takamamanıza sebep oluyor, ancak bu cihazın bir Ultrabook olduğunu unutmamak gerek. Dolayısıyla VAIO SVT1312V1ES, çevre birimlerini bağlama konusunda yeterli imkanları sunuyor. 
Bilgisayarın sağ yanında ise Ethernet yuvası, VGA ekran bağlantısı, HDMI girişi ve SD kart okuyucu yer alıyor. Sony VAIO SVT1312V1ES genel olarak zengin giriş-çıkış imkanları sunuyor. Sony ince ve hafif bir bilgisayar üretmiş olmasına rağmen giriş-çıkış noktalarından fazla kısmamayı başarmış.
Sony VAIO SVT1312V1ES, tasarım konusunda gerçekten çok başarılı bir Ultrabook olmuş. Dokunmatik ekrandan ötürü birazcık kalın olsa da, VAIO SVT1312V1ES son derece çekici görünüyor. Bilgisayarın yüksek çözünürlüklü detay fotoğraflarının bulunduğu galerimize buradan ulaşabilirsiniz.
Bilgisayarın ekranı hakkındaki bilgilerle incelememiz devam ediyor.

Ekran
Sony VAIO SVT131V12ES'de 1366 x 768 piksel çözünürlüklü 13,3 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Ekran camı Corning Gorilla Glass değil, ancak çizilmeye dayanıklı ve fazla parlama yapmıyor. Ekranın çözünürlüğü günümüzde ulaşılan inanılmaz yüksek değerlere oranla düşük kalsa da, parlaklık ve renk canlılığı gayet iyi. Ekranın tek sorunu, IPS ekranlara alışmış gözlerimize biraz zayıf görünen görüş açısı genişliği. 
Sony VAIO SVT132V1ES'nin ekran görüş açıları
VAIO SVT1312V1ES'nin ekranında çoklu dokunuş desteği bulunuyor ve dokunuş algılamada herhangi bir problem yok. Sadece şunu belirtmeliyiz ki, Windows 8'de Metro arayüzünü kullanmıyorsanız, yani bilgisayarınızı klasik masaüstü ekranında kullanan biriyseniz dokunmatik ekran yine fazla işe yaramıyor. Fare ve klavye ikilisinin verdiği hissiyat, dokunmatik ekranı yine geride bırakıyor. 

Bilgisayarın ekranı genel olarak orta seviyede. Eğer bu ekran IPS panele ve full HD çözünürlüğe sahip olsaymış tadından yenmezmiş. Fakat şunu da unutmadan belirtelim, VAIO SVT1312V1ES piyasada 1900-2000TL arasında bir fiyatla satılıyor ve bu fiyat açıkçası böyle bir bilgisayar için oldukça makul. Dolayısıyla ekrandan fazlasını beklemek biraz nankörce olur. 

Donanım - Performans
Sony VAIO SVT1312V1ES gücünü üçüncü nesil (Ivy Bridge) Intel Core i5-3317U işlemciden alıyor. Bilgisayarda harici ekran kartı bulunmuyor. Cihazın grafik gücü, işlemci içerisine gömülü olan Intel HD 4000 grafik çözümüyle sağlanıyor. Bu doğrultuda Sony VAIO SVT1312V1ES'nin güçlü grafiklere sahip oyunları yüksek performansla çalıştırma gibi bir iddiası olmadığını şimdiden söylemeliyiz. 
Fakat şunu belirtmeliyiz ki, bilgisayarda 1600MHz hızda çalışan 4GB DDR3L SDRAM ve 128GB SSD depolama alanı yer alıyor. Donanım özelliklerini bir bütün olarak ele aldığımızda, gündelik kullanım için Sony VAIO SVT1312V1ES inanılmaz yüksek bir performans sağlıyor. Bilgisayar tamamen kapalıyken, yani uyku modunda değilken sadece 5-6 saniye civarında açılıp kendine geliyor. Uyku modundan uyanma ise 1 saniye bile almıyor. 
Sony VAIO SVT1312V1ES'nin açılış hızını 13 inç Retina ekranlı ve SSD depolama alanına sahip MacBook Pro ile karşılaştırdığımızda bile VAIO öne geçiyor. Hem Windows 8'in avantajı, hem de Sony'nin optimizasyonuyla VAIO SVT1312V1ES gerçekten fırtına gibi bir açılış performansı sergiliyor. 
Bilgisayarla yaptığımız denemede 1080p videoların sorunsuzca akıcı oynatılabildiğini gördük. Ayrıca bilgisayar FIFA 13'ü orta seviye grafiklerde gayet akıcı çalıştırırken, Mass Effect 3 ve Hitman Absolution gibi güncel ve güçlü grafikli oyunları düşük grafik ayarlarda oynanabilir şekilde çalıştırmayı başardı. Görünün o ki artık Intel'in işlemciye gömülü grafik çiplerinden korkmaya gerek yok. Sadece gelişmiş dizüstü bilgisayarlarda bulunan NVIDIA ya da AMD markalı harici grafik kartlarının performansını Intel HD 4000'den beklemeseniz iyi edersiniz. 
Bilgisayarın genel kullanımında güçlü işlemci ve SSD depolama alanının katkısıyla çok yüksek bir kullanım performansı dikkat çekiyor. Ayrıca bilgisayar genel olarak hiç ısınmıyor. Sol yanında bulunan ısı iletim ızgarasının önünü tıkamadığınız takdirde, bilgisayarın çalışıp çalışmadığını hissetmiyorsunuz bile. Sony VAIO SVT1312V1ES, modern Ultrabook'ların ne kadar hızlı çalışabildiğini bizlere fazlasıyla gösterirken, düşük ısısı ve yüksek stabilitesiyle takdiri hak ediyor.  

Pil Ömrü 
Sony VAIO SVT1312V1ES, Sony'nin verdiği bilgilere göre 8 saate kadar kullanım süresi sunan bir pile sahip. Bilgisayar bizim yaptığımız zorlu denemede bile 4-5 saat civarında çalışmayı başardığı için bu vaadin yerine getirilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sony VAIO SVT1312V1ES'yi Wi-Fi bağlantısıyla İnternet'e bağlıyken ekran ışığı son seviyede yaklaşık 5 saat kullanarak işlerimi yaptım. 5 saatin sonunda pilde yüzde 15 şarj kalmıştı.
Eğer bilgisayarı ekonomi modunda ve ekran parlaklığı orta seviyede kullanırsanız, tek şarjla 7 saate yakın kullanım süresi yakalamanız hiç de zor değil. Ayrıca şunu da unutmadan belirtelim, bilgisayarın şarjını tamamen bitirip tekrar doldurmak istediğinizde dolum işlemi yaklaşık 3 saatte gerçekleşiyor. Sony VAIO SVT1312V1ES'nin pili genel olarak başarılı bir grafik çiziyor. 
Puan: 8 / 10 
Fiyat: 1900 / 2000TL arası
Teknik Özellikler
İşlemci: Intel Core i5 3317U (Ivy Bridge) 
RAM: 4GB DDR3L SDRAM
Sabit Disk: 128GB SSD
Ekran kartı: Intel HD 4000 (işlemciye gömülü)
Ekran: 13.3 inç 1366x768 piksel çözünürlüklü LED ekran
İşletim sistemi: Windows 8 
Ağırlık: 1,6kg
Kalınlık: 19mm
Pil Ömrü: Yaklaşık 7 saat
TECHNO-LABS

İlgili Aramalar: Bilgisayar inceleme,Sony VAIO SVT1312V1ES,Sony VAIO SVT1312V1ES İnceleme,Sony VAIO SVT1312V1ES Fiyatı ve Özellikleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com