29 Mart 2013 Cuma

Playstation 4′ün Açıklanan Teknik Özellikleri

Playstation 4′ün Açıklanan Teknik Özellikleri

Sony Playstation 4'ün teknik özellikleri, kontrol cihazı (DualShock 4), Eye Camera ve arayüzü hakkında açıklamalarda bulundu. Sony adına konuşan Playstation 4'ün baş mühendislerinden Chris Norden, Playstation 4'ün görünen yüzünün altında güçlü bir teknik altyapının olduğunu belirtti. PS4 Eye teknolojisinden de bahseden Norden, açıklamasında yer alan Playstation 4 özelliklerinin kesinleşmediğini ve değişebileceğini belirtti. Konuşmasına teknik kısımlarla başlayan Chirs Norden'ın yaptığı açıklamalayı maddeler halinde sizlere aktardık.

Playstation 4 Donanım Özellikleri

* 8 çekirdekli bir işlemciye sahip olan Playstation 4'ün her bir çekirdeği 32KiB-L1 ön bellek ve D ön belleği kullanıyor. Her 4'lü çekirdek grubu 2MiB-L2 ön belliği paylaşıyor. * Sony, Playstation 4 için geliştirdiği CPU'ya DirectX 11.1+'in gelişmiş versiyonu diyor. CPU'nun, PC platformunda bulunmayan geliştirici desteği gibi ekstra özelliklere sahip olacağını da sözlerine ekliyor. * 8 GB GDDR5 RAM'e de değinen Norden, bu tarz bir belleğin sadece yüksek model grafik kartlarında bulunabilieceğini belirtiyor. 176 gigabyte toplam bant aralığı sağlayan GDDR5 RAM'in, çoğu PC donanımında bulunan 40 gigabyte bant aralığı sağlayan DDR3 RAM'e göre çok daha kullanışlı olduğunu belirtiyor. * PS4'ün Windows 7 ve Visual Studio 2010-2012'ye tam adapte bir şekilde kodlandığını belirten Norden, oyunyapımcılarının bu sayede PC'ye oyun geliştirir gibi Playstation 4'e oyun geliştirmelerini sağladıklarını söylüyor. * Playstation 4, Blu-ray disk sürücüsüne sahip olacak. Ancak bu seferki sürücü teknik kapasite, hız gibi konular bakımından Playstation 3'tekinin üç katı olacak.

Playstation 4 - DualShock 4 Özellikleri

GDC'de Playstation 4 için yeni özellikleri açıklayan Sony, DualShock 4'ten de bahsetti. Playstation 4'ün resmi tanıtımında konsola ait tek görebildiğimiz parça olan DualShock 4 için Norden, yeni ve daha önce duymadığımız özelliklerden de bahsetti. * DualShock 4'te analog yüz tuşlarını ve d-pad'i artık kullanmayacaklarını belirten Norden, yapımcıların buna PS3'te ilgi göstermediklerini bu yüzden dijital yüz butonlarını DualShock 4'te tercih ettiklerini belirtti. * DualShock 4'teki titreşim özelliği, DualShock 3'tekine benzer olarak bir ufak bir de büyük titreşim motoru kullanacak. Ancak PS3'teki dijital motor'a göre daha havalı efektlere ve keskin bir yapıya sahip olacak. * L2 ve R2 butonlarını yeniden dizayn ettkilerini belirten Norden, DualShock 3'e göre daha rahat bir tetik tuşu yaptıklarını belirtti. * DualShock 4'teki analog çubuklar da daha dar ve parmaklarınıza oturan bir yapıya kavuşturuldu. * Yeni kontrol cihazıyla birlikte gelen touchpad, ufak ekranına rağmen konsolunuzun bağlı olduğu ekranda 1920x900 alanlık bir dokunabilme kapasitesi sunacak. * DualShock 4'te bulunan bir başka yenilik ışık barı; 4 farklı oyuncuya göre farklı renklerde yanacak. 1,2,3 ve 4. oyuncuya göre sırasıyla mavi, kırmızı, pembe ve yeşil renkte ışık verecek. Bu ışık barları, DualShock 4'ün şarj olduğu süre boyunca yanıp sönecek. * PS4'le beraber her DualShock 4, mono kulaklık seti ve mikrofon girişine sahip olacak. Konsolu satın aldığınızda ekipmanlar da beraberinde gelecek. Kulakık 32Khz ses aktarımı yapacak. Ancak aynı anda 3 oyuncu veya daha fazlası bu sistemi kullanırsa 16 Khz ses aktarımına düşecek.
İlgili Aramalar: Playstation 4,Playstation 4 Teknik Özellikleri,Playstation 4 Özellikleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © EcanBlog - Güncel Teknoloji, Vizyona Giren Filmler, İnternet, Oyun | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com